T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Događanja

Trčimo bez granica

Trkačkom akcijom obilježen ulazak u schengenski prostor.

Hrvatska je od 1. siječnja 2023. u schengenskom prostoru i u eurozoni. Ulazak Hrvatske u Schengen za grad Samobor puno znači, jer kolone na granici u Bregani odlaze u povijest. To će uvelike olakšati život svima koji zbog poslovnih razloga kao i obiteljskih svakodnevno prelaze granicu.

Kako bi taj važan događaj obilježili, danas su se na malograničnom prijelazu u Bregani susreli predstavnici tri susjedna grada, Svete Nedelje, Samobora i Brežica, a kako je to trčati bez ikakvih granica od Svete Nedelje preko Samobora do Brežica uvjerili su se članovi Kluba cestovnog i planinskog trčanja iz Samobora koji su utrkom dugom 23, 4 kilometra obilježili za Hrvatsku važan dan.

Dobro raspoloženi trkači prijepodne su krenuli iz centra Svete Nedelje do Samobora gdje su se kratko okrijepili na parkiralištu iza kina te potom nastavili prema Brežicama. Granicu u Bregani su protrčali slobodno, jer fizičkih barijera kao i granične kontrole više nema. Tu su se kratko zadržali, nazdravili šampanjcem te nastavili do Brežica.

Velikim pljeskom na malograničnom prijelazu u Bregani, na slovenskoj strani, dočekali su ih sa suradnicima gradonačelnik Brežica Ivan Molan, gradonačelnica Samobora Petra Škrobot i zamjenik gradonačelnika Svete Nedelje, Gabrijel Deak.

Srdačnu i toplu dobrodošlicu trkačima, gradonačelnici Samobora Petri Škrobot i zamjeniku gradonačelnika Svete Nedelje Gabrijelu Deaku poželio je gradonačelnik Brežica Ivan Molan.

Foto: Edin Tuzlak

Objavljeno: 02.01.2023.