T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Događanja

Upoznaj svoju zemlju - Samobor

„Upoznaj svoju zemlju“ naziv je projekta besplatnih razgleda s turističkim vodičima u 50-ak gradova diljem Hrvatske povodom Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske.

Upoznaj svoju zemlju - Samobor

I Turistička zajednica grada Samobora se uključila u projekt „Upoznaj svoju zemlju“ koji obuhvaća besplatne razglede s turističkim vodičima u 50-ak gradova diljem Hrvatske povodom Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske.

U besplatan razgled kulturno-povijesnih znamenitosti Samobora okupljenih 30-ak sugrađana i posjetitelja povela je s Trga kralja Tomislava Janja Severović, turistička vodičica te im kroz šetnju centrom grada ispričala manje poznate priče o gradu u kojem žive.

Organizator projekta je Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom i nizom partnera uz podršku mnogih muzeja, povijesnih postrojbi i kulturnih ustanova. Održava od 2018. godine s ciljem da se građane upozna s lokalnom kulturnom i povijesnom baštinom, ali i kako bi se ukazalo na važnost nacionalnog identiteta i bogate kulturne baštine te turističkih djelatnika i vodiča za međunarodni ugled Hrvatske.

Objavljeno: 16.01.2023.