T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Događanja

Vozači i organizatori WRC Croatia Rallyja na eko-akciji u PP Žumberak

Vozači i organizatori WRC Croatia Rallyja su u Parku prirode Žumberak simbolično zasadili stabla trešnje kako bi ukazali na važnost očuvanja prirode te napore koje ulažu kako bi njihov sport ostavio minimalni učinak na okoliš.

Vozači i organizatori WRC Croatia Rallyja na eko-akciji u PP Žumberak

Svoj doprinos dali su i vodeći vozači koji će se u Hrvatskoj boriti za bodove u elitnoj WRC kategoriji – Sébastien Ogier, Adrien Fourmaux, Thierry Neuville, Kalle Rovanperä, Gus Greensmith, Dani Sordo, Ott Tänak, Craig Breen, Elfyn Evans, Takamoto Katsuta i Pierre-Louis Loubet. Svi vozači pohvalili su inicijativu i složili se kako ona šalje važnu poruku obožavateljima relija diljem svijeta.

„Iako simbolična – ovo je važna gesta. Žumberak je jedan od bisera Hrvatske, a sadnja novih stabala simbolizira novi početak jer se ipak novi početak događa u Žumberku nakon godina demografskog pada. Park prirode Žumberak jedan je od iskonskih izvora netaknute prirode, a dolazak WRC-a i pažnje koju mu je donio šansa je za veliki turistički uzlet! Međunarodna automobilistička federacija – FIA mnogo pažnje poklanja očuvanju prirode i smanjenju štetnih učinaka te su učinjeni veliki napori kako bi sport ostavio minimalan negativni učinak, a ova sadnja samo je jedan u nizu pozitivnih događaja koji prate reli“, istaknuo je Davorin Štetner, predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza i Upravljačkog odbora Croatia Rallyja.

Akciji su nazočili i ravnatelj Javne ustanove "Park prirode Žumberak - Samoborsko gorje" Kristijan Brkić te načelnik općine Žumberak Zdenko Šiljak koji su još jednom iskazali zadovoljstvo činjenicom da svjetski sportski spektakl prolazi upravo tim prostorom.

Croatia Rally počinje za dva dana ceremonijalnim startom ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, a potom će kroz petak, subotu i nedjelju najbolji reli vozači današnjice juriti brzinskim ispitima po lokalnim cestama Karlovačke, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije, te Grada Zagreba. Sportski spektakl u Hrvatskoj prenosit će se u više od 150 zemalja širom svijeta, a preko 200 stranih novinara izvještavat će s brzinskih ispita Croatia Rallyja.

Objavljeno: 20.04.2021.