T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo

Dječja šetnja

Najmlađi posjetitelji Samobora naći će nešto zanimljivo u gradu u obilasku nekoliko lokacija koje su osmišljene upravo za njih.

Početna
točka
Završna
točka
Trajanje:
3:00
Težina:
1/5

Jasno, u dane održavanja Samoborskog fašnika gotovo sve je podređeno djeci, no i u ostale dane nađe se zanimacija – za početak, uz vodopad podno šetališta uz potok Gradnu nalazi se sunčani sat kojeg je postavilo Društvo inženjera i tehničara Samobora i koje može biti zanimljiv izazov u otkrivanju točnog vremena.

Šetnicom se nastavlja sve do Trga Matice hrvatske gdje se nalazi dječje igralište u obliku violinskog ključa kao poveznica s Glazbenom školom Ferdo Livadić koja je u neposrednoj blizini. S druge strane nalazi se Galerija Prica koja u dane vikenda često nudi razne aktivnosti za male kreativce, a česte su i dječje filmske matineje te kazališne predstave poput onih u okviru programa Dječji svijet nedjeljom u 5. Na Trgu Matice hrvatske nalazi se i Kućica za knjige pa slobodno zavirite, možda se unutra nalazi baš kakva zanimljiva slikovnica ili dječji roman.

Za obnovu energije Samobor na glavnom Trgu i u blizini nudi brojne slastičarnice gdje se osim neizostavne samoborske kremšnite, mogu probati razni kolači i sladoledi. U blizini je i mali trg s fontanom koja u večernjim satima mijenja boje.

Za mališane željne znanja tu je i Samoborski muzej gdje se može vidjeti maketa Staroga grada u njegovom nekadašnjem sjaju, a za one koji se žele malo na kraju rastrčati idealno je zaputiti se, prateći potok Gradnu, prema ŠRC Vugrinščak.

Preuzmite kartu: GPX ili KML