T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Korisne informacije

Kamo za vikend

Ovog vikenda upoznajte Budinjak, prošećite Stazom kneževa ili se uputite u otkrivanje samoborskih prirodnih bogatstava Tragom zelenog prstena.

Kamo za vikend
Ako još niste isplanirali kako provesti Praznik rada, predlažemo roštilj u sklopu Posjetiteljskog centra Budinjak (možete unajmiti opremu za roštilj i dobiti drva), šetnju Stazom kneževa i vožnju električnim biciklima.
 
Odvojite li samo dva sata vremena za laganu šetnju, “zelenim vremeplovom” možete se vratiti tisućama godina u prošlost i Stazom kneževa upoznati jedinstvene prirodne zanimljivosti koje krije Park prirode Žumberak - Samoborsko gorje. S početkom u Posjetiteljskom centru Budinjak, Staza kneževa vodi kroz nešto više od 4 kilometra prirode i nudi uvid u bogatu budinjačku prošlost, u krajobrazu što su ga ljudi tisućljećima stvarali i održavali živeći u suglasju s prirodom.
 
Dežurstva u Posjetiteljskom centru Budinjak organizirana su vikendima i praznicima od 10 do 17 sati. Centar Budinjak će biti otvoren sve do kraja listopada, a sve informacije o Centru i rezervacije e-bicikala moguće su na brojeve +385 1 3327 677 (radnim danom od 8:00 do 16:00), +385 1 3385 740 (vikendima i praznicima od 10:00 do 17:00) i na mail dubravka.kranjcevic@pp-zumberak-samoborsko-gorje.hr. Dnevni najam jednog bicikla iznosi 100 kuna, a dodatna oprema poput dječje sjedalice, kaciga, košara i bisaga uključeni su u cijenu.
 
Informacije o stručnim vođenjima po biciklističkim rutama i drugim ponudama Javne ustanove Park prirode Žumberak - Samoborsko gorje pogledajte na www.pp-zumberak-samoborsko-gorje.hr.
 
U dodatno otkrivanje samoborskih prirodnih bogatstava možete se zaputiti prateći Poučnu stazu “Tragom zelenog prstena”. Kružna staza zahtjeva 3 do 5 sati sati vašeg vremena kako biste iz Bregane krenuli preko Podvrha do Otruševca i s vrha Kožlak se spustili opet u Breganu.

Objavljeno: 29.04.2021.