T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Korisne informacije

Kamo za vikend

Provedite vikend u Samoboru.

Kamo za vikend

Da je Samobor samo uredio staze po šumovitim brjegovima oko središta grada već bi to bilo dovoljno za cjelodnevno uživanje u prirodi, u šetnji prema kapeli svete Ane, svetom Jurju ili na Stari grad. Međutim, Samoborsko gorje i Žumberak sa svojim gorskim šumama, skrivenim slapovima, arheološkim ostacima, prirodnim ljepotama, speleološkim biserima i spektakularnim vidicima sa svojih vrhova, pobrinuli su se da Samobor postane kolijevka hrvatskog planinarstva i jedna od najdostupnijih lokacija za uživanje u ovoj aktivnosti.

Vrhovi Oštrc, Japetić, Plešivica i Okić u Samoborskom gorju, odnosno Tuščak i Sveta Gera na Žumberku, od 499 metara do 1178 metara nadmorske visine, uz sedam planinarskih domova i nebrojene kilometre planinarskih staza kroz pitomu prirodu više od jednog stoljeća mamac su za zaljubljenike u planinarenje.

Neke od ideja za planinarske staze potražite ovdje.

Ako se želite pri tom i rashladiti, na planinarsku turu krenite iz Ruda i posjetite Rudnik svete Barbare, jedan od najstarijih europskih rudnika bakra i željeza. Informacije provjerite ovdje.

Objavljeno: 22.07.2021.