T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Korisne informacije

WRC Croatia Rally 2024. - privremeno zatvaranje prometnica

Obavijest o zatvaranju prometa zbog održavanja brzinskih ispita za Croatia Rally.

WRC Croatia Rally 2024. - privremeno zatvaranje prometnica

Republika Hrvatska je četvrtu godinu za redom domaćin FIA Svjetskog prvenstva u reliju koje će se održati od 18. do 21. travnja 2024. sa startom i ciljem u Zagrebu, pritom obuhvativši više županija i gradova. Radi se o projektu od iznimnog sportskog, gospodarsko-turističkog i promotivnog značaja za našu državu, u čiju je organizaciju uključeno više tisuća ljudi, uz podršku najviših državnih institucija. 

U četvrtak, 18. travnja 2024. godine od 6:00h do 17:00 sati organizirat će se probni Brzinski ispit SHAKEDOWN (Okić) na relaciji: Drežnik Podokićki - Pograđe Podokićko - Dolec Podokićki.

U subotu, 20. travnja 2024. godine od 4:30 do 18:00 sati organizirat će se brzinski ispiti (Smerovišće - Grdanjci) na relaciji: Smerovišće - Jarušje - Grdanjci.

Također, istoga dana  (subota, 20. travnja 2024. godine) od 5:24 do 18:30 sati organizirat će se brzinski ispiti (Stojdraga - Gornja Vas) na relaciji: Stojdraga - Budinjak - Gornja Vas.

Karte brzinskih ispita preuzmite ovdje.

Navedene prometnice i sve njima prilazne ceste, temeljem odobrenja Policijske uprave zagrebačke, bit će zatvorene za javni promet u navedenom vremenu.

Mole se svi građani koji stanuju na području navedenih mjesta ili koriste ceste koje će biti zatvorene za javni promet za punu suradnju u organizaciji natjecanja na način da u navedenim vremenima:
1. Zatvore sva vrata na ulazima u svoja dvorišta
2. Posebnu pažnju posvete brizi o djeci, pazeći da su u svakom trenutku pod kontrolom i na sigurnom.
3. Domaće životinje i kućne ljubimce drže u zatvorenim prostorima, kako se ne bi nekontrolirano našli na cesti/ulici.
4. Da svoja vozila uklone s cesta/ulica kojima prolaze staze brzinskih ispita.
5. Ukoliko nastupe posebne okolnosti koje zahtijevaju intervenciju hitnih službi da se obrate najbližem sucu / "safety marshal" (narančasti prsluk).

Organizatori vjeruju da će, uz našu zajedničku punu suradnju, priredba biti organizirana po najvišim sigurnosnim standardima, a da istovremeno neće bitno narušiti svakodnevni ritam življenja. 

Zahvaljujemo na razumijevanju, uz očekivanje da će se tradicija održavanja ovog natjecanja nastaviti i sljedećih godina.

 

Objavljeno: 03.04.2024.