T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo

Dječji fašnik

Jedna od najljepših i najposjećenijih povorki je Dječja povorka vrtića i osnovnih škola s područja Samobora kao i malih gostujućih skupina te posebna igra Srakotrk namijenjena djeci.

Dječje povorke

Velika dječja povorka održava se obje nedelje održavanje Samoborskog fašnika. Mnoštvo djece, roditelja, teta i učiteljica svake se godine aktivno uključuju u ovu manifestaciju i pokazuju kako "Mašta doista nema kraja". Osim dječjih skupina iz područja Samobora uvijek se veselimo i malenim gostima iz cijele Hrvatske koji svojim nastupima i maskama uvijek izmame veliki pljesak.

Dio Dječjeg fašnika su i brojni ulični zabavljači, bubnjari, Sraka i srakice, Klaun Ludek, pantomimičari, dječi zborovi i mnogi drugi koji uživaju biti dio samoborskog fašničkog veselja. Sva djeca su uvijek nagrađena krafnama i sponzorskim paketima.
Najoriginalnija grupna maska osnovnih škola na fašnički utorak na glavnoj pozornici na Trgu prima nagradu - kipec Srake.

Srakotrk - fašnička orijentacijska trka u organizaciji OK Japetić

Trka je organizirana u širem centru Samobora. Djeca pronalaze kontrolne točke gdje trebaju stisnuti oznaku prolaza na kartončiću. Prolaskom kroz cilj svako dijete dobiva zlatnu medalju i poklon pakete sponzora. U trci sudjeluje najviše do 300 djece.