Grad Samobor

Fašničke pozornice

Svake godine pravo ludilo i veselje odvijaju se na centralnoj fašničkoj pozornici na Trgu kralja Tomislava kao i na maloj pozornicu na Trgu Matice hrvatske namijenjenoj najmlađima.

Fašničke pozornice

Centralna fašnička pozornica
Samoborska fašnička pozornica postavljena na glavnom gradskom trgu i svake godine nudi pregršt programa, zabave, izbora najboljih maski i koncerata. Na pozornici nastupaju maskirane dječje skupine samoborskih vrtića,  osnovnih i srednjih škola, povorke mjesnih odbora te vanjske grupe iz različitih dijelova Hrvatske.

Pozornica na Trgu Matice hrvatske
Program uličnih zabavljača, osmišljen pod nazivom SRAKAfest, dodatno oživi Dječji fašnik. Djeca i roditelji prolaskom kroz Trg prema lunaparku nailaze na još zanimljivih sadržaja kao što su 30-minutne predstave uličnih zabavljača i predstave za djecu te razne radionice. Tu je i startna pozicija orijentacijske utrke - Srakotrka. 

Lokacije za ostale programe
Uz ove dvije pozornice, fašnička zabava i igre odvijaju se na još nekoliko lokacija u gradu. Odmah uz Trg Matice hrvatske smješten je veliki luna park. Oni željni natjecanja i zabave mogu svratiti do klizališta u bivšoj vojarni. Tamo se ekipe mogu uključiti u novu zabavno-sportsku disciplinu, Fašnički triatlon. Trg kod pošte rezerviran je pak za  Etnocest - tabore mjesnih odbora.