Grad Samobor Grad Samobor Logo

Najave

Besplatna radionica crtanja mandala

19.11.
2019.

Nakon radionice crtanja koja se održala u listopadu, vrijeme je za nastavak ovog kreativnog i šarenog procesa u Bunkeru.

Mandala ili “krug” na Sanskrtu predstavlja svetu simboliku za istočnjačke kulture. Vjeruje se da mandala predstavlja različite aspekte svemira, a koristi se za meditaciju i spajanje s kolektivnom sviješću. Zapadnjačke mandale imaju više ukrasnu nego spiritualnu vrijednost pa se često mogu naći kao dekoracije u raznim oblicima.

Sami proces nastanka mandale za osobu koja crta ima umirujući i meditativni učinak, a ono što nastaje kroz taj proces može se jednako koristiti u spiritualne svrhe, ali i kao ukras.

Na radionici ćemo raditi dvije tehnike crtanja mandala - slobodno crtanje pomoću geometrijskog pribora i crtanje pomoću predložaka. Bez obzira koja tehnika vam se više sviđa, kroz fokus i kreativno izražavanje na radionici će nastati radovi vrijedni divljenja.

Svaka mandala je jedinstvena i prekrasna i odiše energijom osobe koja ju je napravila. Korištenjem boja imate priliku izraziti svoju osobnost, a ovo je i prekrasan način da počnete pripremati Božićne poklone.

Radionica traje dva sata, a od pribora ne trebate nositi ništa. Voditeljica Dina Balić pobrinut će se za sve materijale, uputiti vas kako da se kreativno izrazite i naučite nešto novo o tehnikama crtanja, ali i o sebi.

Broj mjesta je ograničen pa požurite s prijavom!

Potrebne su prijave unaprijed jer je broj mjesta ograničen na 10 ljudi. Prijaviti se mogu samo osobe starije od 18 godina.

 

PRIJAVE: - Inbox Facebook stranice Bunkera