Grad Samobor

Najave

Bunkerova Teenoteka - Dječak u oblacima

12.08.
2018.

*ULAZ JE SLOBODAN* Bunkerova Teenoteka nastavlja sa sjajnim projekcijama filmova za mlade. U nedjelju, 12.8.2018., gledaš obiteljski film pod imenom"Dječak u obacima". Za sve posjetitelje, osigurali smo i besplatne kokice.

Info

Redatelj: Meikeminne Clinckspoor
Scenarist: Meikeminne Clinckspoor
Producent: Katleen Goossens, Olle Wirenhed, Sabine Veenendaal
Produkcijska kuća: Bulletproof Cupid, Submarine Film, GötaFilm International, FilmPool Nord, FilmCamp
Montaža: Håkan Karlsson
Glumci: Daan Roofthooft, Ayla Gáren, Audhild Nutti, Joakim Trägårdh

Zemlja: Belgija, Nizozemska, Švedska, Norveška
Godina: 2017.
Trajanje: 77'
Uzrast: 9+
Početak prikazivanja: 31.3.2018.

Sinopsis

12-godišnji Niilas živi s ocem otkako zna za sebe i gotovo se uopće ne sjeća svoje majke. Stoga nije nimalo sretan kada je ljeto prisiljen provesti s majkom, među Saamima, narodom na ruralnom sjeveru Švedske. Unatoč toploj dobrodošlici, Niilas se povlači u sebe i jedina koja ga uspijeva izvući iz ljušture njegova je polusestra Sunnà. Saami se bave uzgojem sobova, a kada jedan od njih nestane, Niilas se pridružuje potrazi. Postupno, on otkriva svoje korijenje i doživljava najuzbudljivije ljeto svoga života, ispunjeno pustolovinama. Smješten u očaravajuć krajolik švedskog sjevera, film istražuje odnos između čovjeka, životinja i prirode te važnost i ljepotu suživota obilježenog poštovanjem i odgovornosti prema prirodi.

Nagrade i festivali

TIFF Kids International Film festival 2017; Kristiansand International Children's Film Festival 2017 – ECFA Award; Zlín International Film Festival for Children and Youth 2017; Zurich Film Festival 2017; Giffoni Film Festival 2017; Zagreb Film Festival 2017; KinoKino Festival 2018.

Životopis redatelja

Meikeminne Clinckspoor scenaristica je i redateljica. Nakon kazališne izobrazbe u Amsterdamu, upisala je studij filma na Kraljevskoj akademiji umjetnosti u Gentu (KASK). Snimila je nekoliko nagrađivanih kratkih filmova za djecu.

 

* Program sufinanciran od Zaklade "Hrvatska za djecu" *