T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Najave

Bunkreiranje - Kreiranje programa Centra za mlade Bunker

Od 15.1.2019. do 14.07.2019. u Centru za mlade Bunker provodi se projekt "Bunkreiranje" - Kreiranje programa Centra za mlade Bunker. Projekt je sufinanciran sredstvima programa Europske unije Erasmus +. Riječ je o projektu koji spada u Ključnu aktivnost 3 (sastanci mladih s donositeljima odluka), a riječ je o prvom projektu tog tipa kojem je nositelj Pučko otvoreno učilište Samobor, točnije, Centar za mlade Bunker. 

Bunkreiranje - Kreiranje programa Centra za mlade Bunker

Projekt "Bunkreiranje - kreiranje programa Centra za mlade Bunker" svojevrsni je nastavak na Erasmus + projekt "Kad se mlade ruke slože", a kojem je nositelj Udruga za održiv razvoj Pozitiva Samobor, dok su partneri na projektu Grad Samobor i Pučko otvoreno učilište Samobor.

Riječ je o razradi potreba koje su definirane na navedenom projektu. Naime, izrađujući gradski program djelovanja za mlade, sudionici su iznijeli niz ideja vezanih upravo uz Centar za mlade Bunker. S obzirom na navedeno, izrodila se potreba za ovih projektom. Upravo su mladi ti koji kreiraju programe u Bunkeru, a ovaj projekt pruža im priliku za osvještavanje činjenice da svojom proaktivnošću mogu izravno utjecati na izradu javnih politika, u ovom slučaju upravo onih politika koje se tiču njih samih.

Nadalje, sudionici će se kroz projekt upoznati sa strukturiranim dijalogom i njegovim prednostima, s obzirom da je projekt baziran upravo na metodi neformalnih sastanaka između mladih i donositelja odluka u području mladih.

Projektne aktivnosti izravno su usmjerene na poboljšanje kvalitete politika za mlade preko otvorenih medota koordinacije te na podupiranje strukturiranog dijaloga. 

Aktivnosti su usmjerene na promociju Erasmus + programa i osam ključnih kompetencija s posebnim fokusom na promociju mobilnosti mladih. Projekt je usklađen s ciljevima Esamus +, a poseban fokus stavljen je upravo na širenje i korištenje rezultata projekta jer će opravdati europska dodana vrijedost Erasmus +. 

U sklopu projekta predviđeno je provođenje anketa i internetsko savjetovanje, a glavni naglasak stavljen je na aktivnosti neformalnih sastanaka s donositeljima odluka koje će se održati u Centru za mlade Bunker 20. i 21. ožujka 2019. godine. U projektu mogu sudjelovati svi zainteresirani u dobi od 13 do 29 godina, a prijaviti se mogu putem e-mail adrese: krzuzic@samobor.hr te putem FB inboxa Bunkera. 

 

 

Objavljeno: 20.03.2019.