Grad Samobor

Novosti

Cyber Equality u Bunker

Cyber Equality u Bunker
07.09.
2019.

Protekla dva dana ozračje u Bunkeru bilo je zabavno, poučno i internacionalno.

Naime, održan je Erasmus+ projekt razmjene mladih s temom propitivanja rodne ravnopravnosti u medijima pod nazivom „Cyber Equality“. Glavni cilj projekta je podizanje svijesti mladih ljudi o važnosti rodne jednakosti u medijima, a naglasak je stavljen i na osnaživanje njihovih kompetencija, znanja i vještina neophodnih za kritično propitivanje medijskog sadržaja i za podizanje stupnja njihove medijske pismenosti. Metodologija projekta bazirana je na principima neformalnog učenja, uz tehnike poput: rada u malim grupama, prezentacija primjera dobre prakse, diskusija, učenja kroz iskustvo itd.

36 sudionika razmjene kroz neformalne metode obrazovanja i neformalno druženje prezentiralo je mladima iz naše lokalne zajednice svoja otkrića i spoznaje o temi ravnopravnosti spolova/rodova u svijetu medija, čime su podigli svijest o važnosti poštivanja drugih u tzv. „cyber space-u“, ali i u realnom prostoru i vremenu.

Nositelj ovog interesantnog projekta je udruga iz Zaprešića LAG SAVA, dok su partneri na projektu udruge mladih iz Hrvatske, Češke, Italije, Litve, Grčke i Francuske.