T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Novosti

Kako sam uspio - Predstavljamo obrt MN.ironing

Ona radi puno radno vrijeme u jednoj samoborskoj tvrtki, studira, izlazi, druži se s prijateljima i ima dečka. I uz sve to vodi svoj obrt za glačanje MN.ironing! Monika Novosel je naša zvijezda mjeseca!

Kako sam uspio - Predstavljamo obrt MN.ironing

Monika Novosel ima 24 godine, zaposlena je u jednoj privatnoj tvrtki u Samoboru gdje radi puno radno vrijeme, uz to studira u Zaprešiću i trenutno je na završnoj godini studija Menadžment javnog sektora. Ima dečka, izlazi, bavi se hobijima... Zvuči kao klasična priča ambiciozne mlade djevojke, ali postoji još jedan "dodatak". Monika vodi i svoj dobro uhodani obrt za glačanje - MN.ironing!

Ključni trenutak priče dogodio se kad joj je mamina pegla slučajno pala na pod i razbila se, a kao zamjenu Monika je umjesto klasičnog glačala kupila parnu postaju. Peglanje joj nikad nije bilo naporno, ali od tada je sve bilo još brže i lakše i odlučila je da bi to mogao biti njezin "secondary income".

"Dvoumila sam se između dvije djelatnosti, ali obzirom da je posao peglanja mnogima najomraženiji i da govore kako nemaju vremena i ne vole peglati, ideja je bila otvoriti obrt kako bi ljudima omogućila da svoje slobodno vrijeme posvete drugim aktivnostima", objašnjava Monika. 

Proces otvaranja obrta išao je dosta brzo, sve je bilo riješeno u tri radna dana putem sustava e-građanin, a ulaganja nije bilo puno. Točnije, trebalo joj je samo dobro glačalo (koje je imala) i kvalitetna daska. 

"Treba uložiti i puno truda rada i ljubavi prema peglanju", dodaje. 

Prva mušerija javila joj se nakon što je obrt MN.ironing oglasila na društvenim mrežama. 

"Ona je bila prezadovoljna, jer sam u istom danu, oko 15:00h prikupila odjeću, a već oko 20:00h sve sam joj izglačano vratila na kućnu adresu. Preporučila me dalje i tako danas imam desetak stalnih mušterija", kaže Monika. 

Svima koji se odluče baviti sličnim obrtom savjetuje da ulože u promociju i marketing te da budu aktivni na društvenim mrežama. Njezin je plan i dalje ulagati u obrt, ali nakon završetka studija planira zaposliti radnika/cu kako bi se mogla posvetiti struci. 

Radno vrijeme trenutno si planira tako da u jednom danu (nakon što dođe doma s posla) odradi što više glačanja (barem 10kg), tako da se drugi dan može odmarati.

Na sve ovo možemo samo reći - bravo Monika!!!

 

Objavljeno: 07.06.2022.