T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Novosti

Noć cirkusa - prvi put u Samoboru!

Po prvi put u Samoboru, u petak 11.11., u Centru za mlade Bunker će se održati Noć cirkusa, jednodnevna manifestacija primjerena za sve uzraste, a ulaz na sve programe je besplatan. 

Noć cirkusa - prvi put u Samoboru!

Po prvi put u Samoboru, u petak 11.11., u Centru za mlade Bunker će se održati Noć cirkusa, jednodnevna manifestacija primjerena za sve uzraste, a ulaz na sve programe je besplatan. 

Noć Cirkusa (La Nuit du Cirque) međunarodni je događaj u organizaciji Territoires de Cirque uz potporu Ministarstva kulture Francuske i podršku Francuskog instituta, Circostrade, circusnexta, BUZZ-a (Njemačka) i ProCirquea (Švicarska).

PROGRAM / SAMOBOR

19:00 h / Bunker / Velika dvorana
Grand Hotel Cirkus Cabaret
Izvode: Matija Vuletić, Aleksandar Đikić, Tatjana Vuletić, Diana Fureš
Produkcija i izvedba: Cirkultura i Loop Cirkus
Trajanje: 45 minuta
Prikladno za sve uzraste
Ulaz na program je besplatan
Program je dio projekta Cirkuliranje, podržanom od strane Grada Samobora i Zagrebačke županije, održava se u suradnji sa Bunker i POU Samobor.

 

20:30 / Bunker / ART Galerija

Promocija
GODIŠNJAK HRVATSKE CIRKUSKE PRODUKCIJE - C21

U izdanju: Društva umjetnika suvremenog cirkusa - DUSC
Godišnjak suvremenog cirkusa i ulične umjetnosti u 2021. godini, prvi je pokušaj sustavnog bilježenja suvremene cirkuske i ulične umjetnosti u Hrvatskoj, što je značajan trenutak za scenu sada, ali i za njezin budući razvoj. Godišnjak kroz pet poglavlja dokumentira hrvatsku suvremenu cirkusku produkciju i sva njena postignuća u 2021. godini.

20:45 / Bunker / ART Galerija
 

KINO CIRKUS
FAKIRS

Redatelj: Xavi Domènech
Žanr: dokumentarni
Trajanje: 50 minuta

"Fakiri" je dokumentarac koji otkriva svijet fakira u Španjolskoj. Portret prošlosti, sadašnjosti i budućnosti nekolicine privilegiranih koji su doživjeli ostvarenje svojih dječjih snova: da mogu živjeti kao fakiri. Spektakl u kojem kontrola tijela i uma omogućuje fakirima da rade nezamislive stvari.
Film "Fakiri" bavi se umijećem samokontrole i samoizazivanja, koje će postojati zauvijek.
Trailer možete pogledati na ovoj poveznici: https://www.alexperezdp.com/portfolio/fakirs-trailerFAKIRS

KINO CIRKUS ciklus je filmova cirkuske tematike uz koji publika može proširiti svoja znanja o slojevitosti cirkuske umjetnosti, njenom značaju, povijesti i razvoju, ali i hraniti svoju inspiraciju ako se bave nekim oblikom umjetničkog izražavanja. Kino cirkus nasljednik je cirkuske srijede koju je organizirala Mala performerska scena. Projekt 2014 godine seli u Split u organizaciji suvremenog cirkuskog kolektiva ROOM100 i mijenja naziv u Kino Cirkus. Filmovi se od 2018 godine prikazuju i u Zagrebu kada se u ovaj projekt partnerski priključuje Cirkorama. Od 2019 godine Kino cirkus se širi na ostale gradove u Hrvatskoj i danas se filmske projekcije redovito održavaju u Puli (Čarobnjakov šešir), Rijeci (Prostor+), Križevcima (K.V.A.R.K.), Splitu (Room100), Zagrebu (Cirkorama) i Samoboru (Cirkultura u parnterstvu sa Bunker i POU Samobor). Od 2022 godine Kino Cirkus provodi se kao dio programa Nacionalne cirkuske platforme.


Kino Cirkus dio je projekta Nacionalne cirkuske platforme, nositelj mu je suvremeni cirkuski kolektiv ROOM100, uz financisku podršku Zaklade Kultura nova i Ministarstva kulture i medija RH, partner na projektu u Samoboru je Cirkultura, u suradnji sa POU Samobor i Centar za mlade Bunker.

Objavljeno: 08.11.2022.