U subotu 13.4. organiziramo novi Bunkerov proljetni buvljak.
Jednostavna radionica kuhanja za početnike – Što smo naučili?
Ana Stuparić i Mariana Vidmar iz udruge Avokado i Centra Key održale su radionicu kuhanja i kompostiranja u stanu. Svi polaznici radionice imali su priliku sudjelovati u pripremi hrane, a na meniju su bili popečki i varivo od povrća. Dok se hrana pripremala, Ana i Mariana pričale su o lokalnim i sezonskim namirnicama. Raspravljalo se o tome koje su namirnice bogate vitaminima i proteinima te kako možemo neke namirnice iskoristiti više puta, odnosno reciklirati.
Zanimljiva tema bila je i pravilno odvajanje bio otpada, odnosno osnove o kompostiranju i kako svatko od nas može kompostirati. Polaznici su naučili načine na koje možemo smanjiti upotrebu plastike u svakodnevnom životu te kako možemo praktično i ekološki iskoristiti višak plastike koji nemamo gdje reciklirati.
Nakon predavanja polaznici su naravno jeli pripremljenu hranu, zapisali recepte i dogovorili se da se uskoro opet družimo.
Objavljeno: 05.01.2020.