Grad Samobor Grad Samobor Logo

Najave

Popij kavu sa studentom / 07.12.

Popij kavu sa studentom / 07.12.
28.11.
2019.

Ako si se i ti odlučio/la baviti se jednim od najplemenitijih zanimanja, skokni na kavu s našom Miom :)

Navratite u Bunker 07.12. u 16:00 sati jer naša volonterka Mia Matešić, studentica treće godine Učiteljskog studija s engleskim jezikom, će vam otkriti sve pojedinosti o ovom fakultetu i usput popijte besplatnu vruću kavu :)

O fakultetu

Na Učiteljskom studiju s engleskim jezikom studenti, uz opće učiteljske kompetencije, stječu kompetencije poučavanja engleskoga jezika u ranom učenju i u cjelokupnoj osnovnoj školi. Program Učiteljskog studija s engleskim jezikom slijednik je četverogodišnjeg stručnog Učiteljskog studija s pojačanim programom iz nastavnog predmeta engleski jezik koji se izvodio od 1997 do 2008. godine.

Program integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija prva generacija studenata upisala je 2005. godine. Učiteljski studij s engleskim jezikom obuhvaća kolegije jezične izobrazbe, lingvističke kolegije, književnost za djecu i mlade na engleskom jeziku, kolegije koji obuhvaćaju kulturu i civilizaciju, međukulturnost i anglosaksonske kulture, metodičke kolegije s praksom u nastavi engleskog jezika i izborne kolegije.

Završetkom studija stječe se naziv magistra primarnog obrazovanja, a kompetencije za izvođenje nastave engleskoga jezika navode se u dopunskoj ispravi koja se izdaje uz diplomu. Za studente se organiziraju i posebna gostovanja (izuzetno su nam važna gostovanja asistenata u nastavi iz programa Fulbright stipendija, u suradnji sa Službom za međunarodnu suradnju, MZOS i Veleposlanstvom SAD-a) te predavanja i radionice koje vode ugledni stručnjaci i znanstvenici.