T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Novosti

Samobor Rock Festival uskoro u Bunkeru!

U Bunker se vraća Samobor Rock Festival! Žestoka svirka u organizaciji Samoborske Rock Akademije na rasporedu je u subotu 21.1. od 20:30 sati, a ulaz je slobodan.

Samobor Rock Festival uskoro u Bunkeru!

Nakon duge pauze napokon nam se u Bunker vraća Samobor Rock Festival!! Žestoka svirka na rasporedu je u subotu 21.1. od 20:30 sati, a ulaz je slobodan.
Uz bend Samoborske Rock Akademije zasvirat će još dva benda: The Jumpin' Jigawatts, vesela petorka koja će rasplesati ljude rockabilly hitovima i Klapanx, samoborski dečki koji su fenomenalno spojili gotovo nespojivo – punk glazbu i dalmatinsku klapu.

„Samoborski Rock Festival“ sada je već tradicionalni koncert Glazbene sekcije Društva pedagoga tehničke kulture i informatike grada Samobora "Samoborska Rock Akademija".


Iako je započeo kao jednovečernje okupljanje lokalnih rock bendova u svrhu promoviranja rock glazbe, od početka djelovanja Samoborske Rock Akademije još 2011. godine „Samoborski Rock Festival“ postaje završni koncert aktualnih polaznika Samoborske Rock Akademije na kojemu polaznici, uz mentorstvo predavača, imaju priliku pokazati što su naučili na sekcijama gitare, bas gitare, pjevanja, bubnjeva te naravno tonske tehnike i solfeggia.
Uz gostujuće bendove, bend Samoborske Rock Akademije ima priliku zasvirati poznate rock hitove (kako domaćih tako i stranih izvođača). Neki od gostujućih bendova koji su do sada nastupali na Festivalu su većinom lokalni bendovi s područja Zagrebačke županije te grada Zagreba; 4head, Adrenalica, Dikobrazi, Donkey Hot, Flaner, Rockefeleri, Seven Mouldy Figs, The Jumpin' Jigawatts itd.

Kao i od samog početka, ideja je okupiti lokalne bendove i publiku te promovirati i uživati u rock glazbi koja je od pojave Elvisa Presleya i The Beatlesa igrala važnu ulogu u svijetu glazbe, stvarajući time supkulture unutar društva. Iako se „Samoborski Rock Festival“ nije održavao u kontinuitetu svake godine, kako ponekad zbog tehničkih poteškoća tako i zbog svjetovnih događanja poput pandemije izazvane SARS-CoV-2 virusom, „Samoborska Rock Akademija“ neumorno pokušava kroz tečajeve okupiti mlade i upoznati ih sa svijetom rock glazbe, motivirati ih na sviranje i sve to zaokružiti jednovečernjim događajem na kojemu imaju priliku osjećati se kao rock zvijezde. 
 

Objavljeno: 12.01.2023.