T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Novosti

Svjetska robotička olimpijada u Bunkeru!

U subotu 28.5. u Centru za mlade Bunker održat će se WRO prvenstvo Hrvatske u robotici. Očekuje se oko 100 natjecatelja iz cijele Hrvatske, a sve će budnim okom pratiti suci iz Mađarske i Hrvastke.

Svjetska robotička olimpijada u Bunkeru!
Održavanje:
28.05.2022. 09:00

Organizator: Hrvatski robotički savez, Centar za mlade Bunker

WRO prvenstvo Hrvatske u robotici održat će se u subotu 28.5. od 9 do 17 sati u Centru za mlade Bunker. 

World Robot Olympiad je robotička olimpijada koja se održava od 2004. godine, a njoj sudjeluje preko 75 država iz cijelog svijeta. Prošle godine sudjelovalo je preko 75.000 učenika u WRO događanjima i natjecanjima.
Od 2019. godine i Hrvatska je član WRO organizacije, a HROBOS je u relativno kratkom roku organizirao nacionalno prvenstvo uz pomoć Visokog učilišta Edutus iz Gyora, Mađarska i  Visokog učilišta Algebra.

Djeca se natječu u tri različite dobne skupine: Elementary (dob do 12 godina), Junior (dob 13-15 godina) i Senior (dob 16-19 godina), a na samom natjecanju očekuje se oko 100 natjecatelja iz cijele Hrvatske. Uz njih će biti mentori, a sve će budnim okom pratiti suci iz Mađarske i Hrvatske te određen broj volontera.

Najzabavniji dio natjecanja je osmišljavanje robota, a obzitom da robotika sama po sebi obuhvaća više nastavnih predmeta, učenici moraju usvojiti i primijeniti znanje iz područja znanosti, tehnologije, strojarstva, matematike i programiranja.

Objavljeno: 24.05.2022.