T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Potpore

15 stipendija više za učenike slabijeg imovinskog statusa

Samoborskim učenicima i studentima uručeni ugovori za gradske stipendije

15 stipendija više za učenike slabijeg imovinskog statusa

Grad Samobor sustavno godinama ulaže sve više sredstava u potpore za učenike i studente u vidu gradskih stipendija, i to temeljem dva kriterija – njihovog socio-ekonomskog statusa ili izvrsnosti.

Ugovori o stipendijama potpisani su u ponedjeljak, 21. prosinca, u predvorju samoborskog kina, a stipendiste su obišli zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković i pročelnik Odjela za društvene djelatnosti Juro Horvat.

Za školsku/akademsku godinu 2020./21. dodijeljene su ukupno 93 stipendije, čime je povećan broj stipendija za učenike temeljem socio-ekonomskog statusa s 30 na 45, a osim toga dodijeljeno je 10 stipendija učenicima po kriteriju izvrsnosti, 15 studentima po kriteriju izvrsnosti, 3 stipendije učenicima i 2 studentima mladim glazbenicima, te 18 stipendija studentima temeljem kriterija socio-ekonomskog statusa.

Iznos stipendija nije se mijenjao u odnosu na prošlu godinu, tako da stipendije za učenike iznose 600 kuna mjesečno, a za studente 1.000 kuna mjesečno, a dodjeljuju se za 10 mjeseci.

Ukupna sredstva osigurana u Proračunu Grada Samobora za stipendije u 2020. godini iznose 610.000 kuna, dok se proračunom za 2021. godinu sredstva povećavaju i iznose 700.000 kuna.

Učenici i studenti koji su ostvarili pravo na stipendiju svoje su ugovore potpisivali i podizali tijekom dana u samoborskom kinu, prema unaprijed dogovorenom rasporedu.

Objavljeno: 21.12.2020.