T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Građani

70 godina Komunalca

Komunalac obilježio 70. godišnjicu postojanja i rada

70 godina Komunalca

Proslava 70. godišnjice Komunalca održana je u petak 9.12.2022. godine u prostorijama Komunalca. Okupljenim radnicima obratili su se direktor Komunalca Renato Raguž, zamjenik gradonačelnice Grada Samobora Petar Burić i pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti Zvonko Župančić čestitavši 70. obljetnicu rada.

Direktor Komunalca Renato Raguž naglasio je da su za uspjeh i dugovječnost društva zaslužni radnici te da je cilj profesionalizirati Komunalac i postaviti jasne temelje i kriterije za zapošljavanje te poboljšati uvjete rada i plaće. Osvrnuvši se na proteklih godinu dana, direktor je rekao da je godina bila teška te da će takva biti i sljedeća, no, optimističan je jer vidi potencijal zaposlenih i vjeruje da će zajedno ostvariti uspjeh.

U ime Grada Samobora, 70. rođendan Komunalcu čestitao je i puno uspjeha u daljnjem radu zaželio zamjenik gradonačelnice Petar Burić.

''U ovih 70. godina djelovanja pokazalo se da su najveća snaga Komunalca ljudi koji marljivo rade izvršavajući brojne zadatke. Sinergijom i zajedništvom siguran sam da možemo poboljšati trenutnu situaciju, a direktor je već započeo s određenim promjenama, koje podupiremo i vjerujemo da ćemo svi zajedno nastaviti graditi uspješnu priču''.

Pročelnik Zvonko Župančić rekao je da je pola svog radnog vijeka proveo u Komunalcu te ovu veliku godišnjicu čestitao s posebnim zadovoljstvom i poštovanjem.

Punih 70 godina Komunalac je na usluzi građanima i brine da grad Samobor, u komunalnom pogledu, bude primjer drugim sredinama.

Još u davnoj povijesti Samobora uočena je potreba osnivanja komunalnih jedinica koje bi brinule o problemima i zajedničkim interesima građana. Rastom grada, kao i povećanjem broja stanovnika, a time i sve naglašenijim potrebama za pružanjem komunalnih usluga, 11. studenog 1952. godine osniva se Gradska komunalna ustanova, koja tijekom godina prerasta u Komunalac d.o.o. Jedini osnivač i stopostotni vlasnik društva je Grad Samobor.

Komunalac danas obavlja usluge održavanja nerazvrstanih cesta, groblja, javnih i zelenih površina, javne rasvjete, građevina, uređaja i predmeta javne namjene, odvoza svih vrsta komunalnog otpada, brine o čistoći javnih površina, obavlja usluge javnih tržnica na malo, usluge ukopa pokojnika, usluge parkiranja na uređenim javnim površinama i u javnim garažama, dimnjačarske poslove te upravlja stambenim zgradama.

Slaveći 70 godina postojanja i rada Komunalac nastavlja biti na usluzi svim korisnicima i pridonositi prepoznatljivosti lijepog nam Samobora.

Objavljeno: 09.12.2022.