Grad Samobor Grad Samobor Logo

Građani

"Da nam dvorana ne bude mana"

29.10.
2019.

Donatorska večer Judo kluba Profectus

Svjetski dan juda obilježili su 28. listopada i članovi samoborskog Judo kluba Profectus, pozvavši sve prijatelje sporta, posebice juda, svoje suradnike i sponzore, članove kluba i njihove obitelji, da dođu na donatorsku večer u Centar za mlade Bunker, organiziranu s ciljem prikupljanja sredstava potrebnih za uređenje nove dvorane.

Od 2013. godine, kada je klub osnovan, Profectusovci postižu iznimne rezultate, svoje su police popunili brojnim peharima i najsjajnijim medaljama osvojenima na domaćim, europskim i svjetskim natjecanjima, a članstvo je toliko naraslo da im je najveći problem sadašnji prostor, koji je postao premali za više od 200 judaša svih dobi.

Grad Samobor stoga im je ustupio jedan od slobodnih hangara na prostoru bivše vojarne, koji bi nakon uređenja svih 600- tinjak m2 trebao postati pravi centar juda s 3 dvorane i svim pratećim sadržajima. No, sve to iziskuje i velika novčana sredstva pa su judaši u pomoć pozvali sve ljude dobre volje, kako bi se što prije preselili u novu dvoranu. Puno toga već su odradili i sami, a prepuna velika dvorana Bunkera, u koju su na donatorsku večer došli i gradski čelnici, predstavnici samoborskog Športskog saveza, kolege sportaši, direktori tvrtki i vlasnici obrta, uvjerili su ih kako će i dobiti potrebnu pomoć.

Tijekom večeri mali judaši demonstrirali su što rade i kako vježbaju, predstavili su se najuspješniji među njima, trener Matija Frlić govorio je o iznimno vrijednom programu Judo za sve, u koji je uključeno i 30-ak djece s posebnim potrebama, za što je primio i nagradu "Ponos Hrvatske", a prikazan je i promotivni film o gradnji judo centra. Novac se tijekom večeri prikupljao i tombolom, a svi koji to žele mogu pomoći i uplatom na broj računa IBAN: HR3924840081106687294 ili pak na neki drugi način, uz dogovor s klupskim čelnicima.

Zapjevali su na kraju naši Samoborci - Renata Sabljak i Đani Stipaničev, čija djeca također veselo treniraju u klubu.