T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Manifestacije

Baš kao nekad

Dan starog Samobora - sjećanja na Hidropatsko kupalište

Članovi Udruge Oživljena povijest Samobora, nakon godinu dana stanke, u subotu, 29. kolovoza, drugi puta su organizirali okupljanje na Hidropatskom kupalištu, pozvavši Samoborce i njihove prijatelje da se prisjete starog Samobora i slavnih dana najstarijeg i najpoznatijeg gradskog kupališta.

Pokraj bazena okupilo se nekoliko desetaka naših sugrađana, većinom stanovnika ovoga kvarta, kao i dobrih poznavatelja tog dijela samoborske povijesti, koje su dočekali i pozdravili predsjednik udruge Ivica Šintić i članovi, a u ime Grada Samobora druženju je nazočio pročelnik Juro Horvat. Uz izložbu fotografija koja se mogla razgledati, o više od 130 godina ovog čuvenog lječilišta i kupališta, svoja sjećanja i crtice iz pojedinih razdoblja Hidropatskog podijelili su s prisutnima Milan Žegarac Peharnik, Ivanka Brekalo, Hrvoje Švab, Igor Jaić Krasnik, Radisav Aleksić i Miroslav Ivanščak.

Druženje je nastavljeno uz domaće specijalitete koje su u pinklecima i košarama donijeli gosti, domaćini su sve počastili mesnim delicijama, a svi su s nestrpljenjem čekali modnu reviju starih kupaćih kostima, u kojima je, na veselje brojnih prisutnih kupača, petorica natjecatelja pokazala kako su nekada izgledala plivačka natjecanja na velikom bazenu. Najbrže je bazen preplivao Hrvoje Švab, a puno nisu zaostali ni ostali iskusni plivači, i danas redom vjerni kupači: Vlatko Ivanišević, Marijan Sokolović, Dražen Čakanić i Mirko Dumić.

Dan starog Samobora dočekao je i večer uz stare domače popevke i pripovetke te vatreni nastup članova Cirkulture.

Objavljeno: 30.08.2020.