T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Građani

Besplatne ePripreme za maturante

Maturantima omogućeno besplatno korištenje aplikacije za pripremu državne mature

Besplatne ePripreme za maturante

Maturantima koji polažu državnu maturu Grad Samobor je omogućio korištenje aplikacije ePripreme i to potpuno besplatno.

Riječ je o aplikaciji koja kroz jednostavan pristup učenju i testiranju simulira stvarnu državnu maturu te tako omogućava maturantima dobru pripremu za ovaj zahtjevan korak u svom obrazovanju.

Grad Samobor odlučio je zakupiti licencu kako bi se olakšalo roditeljima koji neće sami morati financirati pripreme koje iznose od 750,00 kuna po učeniku. Maturanti će se, pak, moći bilo kad, bilo gdje i na uređaju po vlastitom izboru (računalo, mobitel ili tablet) neograničeno koristiti aplikacijom do 31. kolovoza ove godine te se uspješno pripremiti za državnu maturu kroz interaktivnu on-line nastavu i on-line testove sa svim pitanjima s dosadašnjih ljetnih i jesenskih rokova državnih matura od školske godine 2014./2015. do sada.

Za korištenje aplikacije potrebno se registrirati na poveznici: https://forms.gle/feka3Egz8hKsp6sRA za što će maturant trebati pripremiti preslik osobne iskaznice ili drugog dokumenta kojim se dokazuje prebivalište na području Samobora.

U roku od tjedan dana svim prijavljenim maturantima stići će šifre koje će im omogućiti pristup aplikaciji na Internet stranici Educiraj.Me sa svim navedenim sadržajima pripreme za maturu. Prijave će se primati tijekom cijelog perioda do 31. kolovoza.

Dodatna pogodnost za samoborske maturante je korištenje prostora Centra za mlade Bunker u kojem ih čeka besplatan pristup računalima, internetu i tehnička podrška, sukladno trenutno važećim epidemiološkim mjerama.

Vrijednost projekta za Grad Samobor je 40 tisuća kuna, a pravo prijave imaju maturanti koji žive na području grada Samobora.

 

Kontakt za više informacija:

Jelena Vojvoda, Centar za mlade Bunker

mob: 091 3360 111

e-mail: Jelena.vojvoda@samobor.hr

Objavljeno: 16.03.2021.