T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Gradonačelnica

Čestitka gradonačelnice

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Čestitka gradonačelnice
Drage Samoborke i Samoborci, dragi sugrađani uime Grada Samobora i osobno od srca vam čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.
 
Uvijek naglašavam kako se nikada neće, ali ne smiju zaboraviti naši branitelj, heroji Samobora.
 
Mi Samoborci uvijek ponosno, s puno emocija i zahvalnosti odajemo počast onima koji su najzaslužniji za slobodu naše Domovine i našeg Samobora. Pokazujemo da znamo cijeniti naše branitelje, pogotovo one koji su za našu slobodu dali svoje živote.
 
Nepokolebljiva sam u vjeri da nam je sloboda koju su nam beskompromisno omogućili najveći vjetar u leđa i da se naprosto moramo okrenuti budućnosti i raditi isključivo na stvaranju društva u kojem se svi osjećamo sigurno i jednako. Jedino tako se možemo našim herojima barem donekle odužiti što su za sve nas dali ono najvrjednije, svoju mladost, svoje zdravlje i svoje živote.
 
Ono što uvijek ističem, istaknut ću i danas; zajedništvo. Bili ste u zajedništvu kada je najviše trebalo, u ratnim vremenima. Slijedite taj primjer i danas, a pritom se sjetite vaših prijatelja i suboraca koji danas više nisu s nama.
 
Još jednom svima od srca čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja, uz želju da naučimo živjeti složno u zajedništvu i miru koji ste nam omogućili.
 

Objavljeno: 05.08.2022.