T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Građani

Crvenom križu uručeno novo vozilo

Grad osigurao sredstva za novi kombi

Grad Samobor kupio je novo vozilo za potrebe Crvenog križa Samobor. U srijedu, 13. rujna 2023. godine, gradonačelnica Petra Škrobot uručila je ključeve novog vozila ravnateljici Gradskog društva Crvenog križa Samobor, Anici Francetić Kufrin. Svečanoj primopredaji nazočili su i zamjenik gradonačelnice Petar Burić kao i predsjednik Gradskog vijeća Miran Šoić.

''Iznimno mi je zadovoljstvo što danas imam priliku uručiti ključeve novog vozila samoborskom Crvenom križu. Ovo će vozilo olakšati svakodnevne potrebe naših sugrađana s invaliditetom kao i onih slabijeg imovinskog statusa. Primjerice, odlazak liječniku, čak i izvan Samobora, će im sada biti puno lakši, a sigurna sam da će im novo vozilo omogućiti i brojne druge pogodnosti. Njihova kvaliteta života će se tako nedvojbeno podići na višu razinu. Grad Samobor nastavlja ulagati u poboljšanje standarda osoba s invaliditetom kao i osoba slabijeg imovinskog stanja, a ovo je samo jedan od pokazatelja da radimo na tome da svim našim sugrađanima osiguramo što bolje uvjete za život u Samoboru'', naglasila je gradonačelnica Petra Škrobot.

Ravnateljica samoborskog Crvenog križa Anica Francetić Kufrin poručila je kako su izuzetno zahvalni što je Grad Samobor donirao vozilo jer će doprinijeti kvaliteti života osoba u potrebi. ''Grad je prepoznao važnost ovakvog načina prijevoza. Vozilo je opremljeno i za prijevoz osoba s invaliditetom i time će i njima biti dostupne brojne usluge Crvenog križa'', pojasnila je ravnateljica samoborskog Crvenog križa.

Vozilo će se namjenski koristiti za prijevoz potrebitih korisnika Gradskog društva Crvenog križa Samobor.

Osnovni uvjet prava na korištenje vozila je taj da osoba ima boravište ili prebivalište na području grada Samobora ili Svete Nedelje, dok su ostali uvjeti vezani uz imovinski status kao i status osobe s invaliditetom. Usluga će se obavljati samo na području Samobora i Svete Nedelje, uz mogućnost prijevoza do zdravstvenih ustanova i izvan Samobora.

Zamolbu za uvrštenje na Listu korisnika prijevoza mogu podnijeti sam korisnik ili u njegovo ime član njegove obitelji, skrbnik, Udruga osoba s invaliditetom Sinergija Samobor ili ustanova.

Zamolba se podnosi Gradskom društvu Crvenog križa Samobor, Miroslava Krleže 5, Samobor.

Pravilnik o prijevozu potrebitih osoba dostupan je na stranicama samoborskog Crvenog križa.

Vrijednost vozila nešto je veća od 74 tisuće eura, a sredstva su osigurana u proračunu Grada Samobora.

Objavljeno: 13.09.2023.