T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Manifestacije

Dan grada Samobora

Gastro programa proslave Dana grada

Samobor je grad prepoznatljiv i po vrhunskim gastro i eno proizvodima: greblici, samoborskim vinima, bermetu, Samoborskoj salami i Samoborskoj češnofki, a njihovi proizvođači od 11 sati predstavali su ih danas, u subotu, na Dan grada Samobora, u ove godine prvi puta predstavljenom “Eno gastro kutku” na Trgu kralja Tomislava. Na dva štanda  isprobati ste mogli neke od najboljih i svakako najpoznatijih samoborskih gastro proizvoda i podružiti se s vrijednim ljudima koji znaju koliko je truda potrebno da bi oni nastali, a uvijek zadržali istu kvalitetu.

Samobor je poznat i po kotlovni, zato i ima svoj Festival kotlovine. Jedanaesto izdanje ovog svima dragog festivala održano je ove godine prvi puta na Malom placu, odnosno Trgu kod pošte, a danas je sudjelovalo 16 ekipa te će još 16 pripremati svoje kotlovine sutra, u nedjelju, 17. listopada.
Prvog dana predstavljali su mjesni odbori, gradske četvrti i udruge, konkretno; Grdanjci, Hrastina, Podvrh, GČ Kolodvorsko naselje – sajmište, Udruga branitelja 151. samoborske brigade, HVIDR-a Samobora i Svete Nedelje, GČ Giznik, Kladje, Bregana, Medsave, Vrbovec, Klokočevec, GČ Cvjetno naselje – Perivoj, Molvice, Bobovica i Celine. O najboljima je odlučivala Ocjenjivačka komisija u sastavu Branko Ognjenović, Milinko Perković i Krunoslav Znika, sutra će im se pridružiti i Tomislav Špiček, Sutra na istom mjestu od jutarnjih sati kotlovinu će pripremati vatrogasci; JVP Samobor te DVD-ovi Grdanjci, Drežnik, Novo Selo Žumberačko, Klokočevac, Pavučnjak, Rude, Vrbovec, Cerje, Jarušje, Bregana, Ribnica, Bobovica, Molvice, Chromos i Samobor.

Za podsjetnik na vrijednu samoborsku starinu i ove je godine zadužena Udruga Etno fletno bez čijeg se Placa pod cirkvom proslava Dana grada Samobora gotovo da i ne može zamisliti. 

Foto: Radio Samobor
 

Objavljeno: 16.10.2021.