T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Građani

Dan pobjede

Sutrašnji blagdan prigodno obilježen

Vojno-redarstvena operacija Oluja jedan je od najznačajnijih trenutaka u povijesti hrvatske državnosti, jer je u njoj prije 27 godina započelo oslobođenje okupiranih dijelova Hrvatske.

Svoj obol u ovoj važnoj akciji dali su i samoborski branitelji kao pripadnici 151. brigade te policijskih snaga i ostalih službi. Njima u čast, ali i za sve poginule pripadnike Hrvatske vojske tijekom Domovinskog rata, građani Samobora odali su danas počast u Parku domovinske zahvalnosti gdje je uređeno spomen obilježje.
Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća te minutom šutnje počast poginulim hrvatskim braniteljima odalo je izaslanstvo nazočnih roditelja, rodbine i prijatelja poginulih branitelja, gradske uprave Grada Samobora, Policijske postaje Samobor, Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata Samobora i Svete Nedelje, ratni zapovjednici 151. brigade, izaslanstvo samoborskih vatrogasaca, gradskih udruga i institucija te gosti.

Nakon što je sve okupljene pozdravio voditelj Marijan Telišman, govore su održali Marko Perčinić ispred Koorinacije udruga branitelja proizašlih iz Domovinskog rata Samobora i Sv.Nedelje te ratni zapovjednik 151. brigade HV u VRO Oluja, Josip Mahović. Oboje su pojasnili kako je točno tekao put oslobođenja Hrvatske i koja je u tome bila uloga Samoboraca. 

Gradonačelnica Grada Samobora Petra Škrobot u govoru je naglasila kako su Samoborci vječno zahvalni poginulim braniteljima na ratnom junaštvu, zalogu koji su nam ostavili, a to je slobodna i neovisna Hrvatska te zajedništvu koje ih je krasilo onda s vjerom da ih krasi i danas.

Prigodne riječi i molitvu izrekao je i samoborski kapelan Marko Nimac uz pratnju fratara iz Franjevačkog samostana Samobor, a svečanost su uveličali kao i uvijek i članovi Samoborske narodne garde.

Foto: Radio Samobor

Objavljeno: 04.08.2022.