T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Gradonačelnica

Delegacija Litve u posjetu Samoboru

Delegacija litvanskog parlamenta posjetila je Samobor 24. listopada

Paulius Saudargas, potpredsjednik Parlamenta Republike Litve Nj. E. Jūratè Raguckienè, veleposlanica Republike Litve u Republici Hrvatskoj te Milda Žviniene iz Parlamenta Republike Litve posjetili su u ponedjeljak, 24. listopada Samobor u organizaciji Hrvatskog sabora i gradske uprave, pred  početak Prvog parlamentarnog samita Međunarodne krimske platforme.

Delegaciju Litve dočekao je zamjenik gradonačelnice Samobora Petar Burić i predstavnici grada. U neformalnom druženju posjetili su Galeriju Prica gdje su s velikim interesom razgledali stalni postav galerije, a s umjetničkim opusom Zlatka Price upoznala ih je ravnateljica PUO Samobor Jelena Vojvoda. Goste iz litvanskog parlamenta oduševio je likovni izraz našeg renomiranog likovnog umjetnika, a delegacija se nakon posjeta galeriji, uz organiziranu pratnju, zaputila na razgledavanje Samobora.

Kako je vremena bilo premalo, najavljen je nastavak razgovora, sada u službenoj posjeti veleposlanice Republike Litve Gradu Samoboru. Dragi su gosti uputili brojne komplimente našem gradu, arhitekturi, čistoći i ugodnoj atmosferi koju su zamijetili. Veselimo se ponovnom susretu.

Objavljeno: 25.10.2022.