T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Manifestacije

Dječji smijeh i veselje za kraj

Ispred Rudnika sv. Barbare održana Dječja greblica

Odličnom posjećenošću i još boljom zabavom završili su u nedjelju, 4. srpnja, 35. Dani Rudarske greblice. Ispred Rudnika sv. Barbare od 11 sati do kasno poslijepodne održana je Dječja greblica, koja je i ove godine ponudila brojne raznovrsne i zanimljive sadržaje namijenjene djeci, ali i njihovim roditeljima.

Najvažnija je, naravno bila radionica izrade Greblice, kojom se njeguje tradicija, a vještina spravljanja ovog kolača prenosi na mlađe naraštaje. Greblice se odmah i peku pa svi mogu i provjeriti jesu li dobro zamijesili i nadjenuli kolač.

Oko rudnika tražilo se blago, održane su vatrogasne igre i pomalo zaboravljene dječje igre naših starih, pod budnom paskom voditelja živo je bilo u kovačnici i gipsaonici, a tko još nije svladao hodanje na drvenim štulama mogao je to učiniti ove nedjelje.

Održane su i dvije predstave – Udruga Antuntun i Klaun Ludek priredili su djeci Šaradu i šareno šalabajzanje, a članovi Cirkulture izveli su svoju poznatu predstavu Kesten i papaja.

Uz puno smijeha i veselja, a na kraju i zdravog umora i zadovoljstva, i posjetitelji i organizatori mogli su otići na zasluženi počinak.

Objavljeno: 05.07.2021.