T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Civilna zaštita

Dodijeljena oprema vatrogascima

Oprema za Dobrovoljna vatrogasna društva vrijedna je 70.500 €

Dodijeljena oprema vatrogascima

Grad Samobor dodijelio je Vatrogasnoj zajednici grada Samobora opremu za lokalna Dobrovoljna vatrogasna društva vrijednu 70.500 €. Oprema uključuje zaštitnu i radnu odjeću te uređaje potrebne za funkcioniranje DVD-a prilikom izlaska na intervencije u slučaju požara ili drugih opasnosti.

„Ulaganje u vatrogastvo je ulaganje u sigurnost svih građana Samobora, tako da će Grad Samobor i dalje redovito ulagati u vatrogastvo. Siguran sam da će dodijeljena oprema biti od velike pomoći našim vatrogascima kod obavljanja svakodnevnih vatrogasnih intervencija te će podići spremnost i sigurnost članova DVD-ova“ – kazao je prilikom dodjele opreme zamjenik gradonačelnice i načelnik Stožera civilne zaštite Grada Samobora, Petar Burić.

Opremu su preuzeli predsjednik i zapovjednik JVP Grada Samobora, Mladen Žitković i predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Samobora, Željko Koščica.

Oprema će biti raspodijeljena po svim Dobrovoljnim vatrogasnim društvima, a temeljem potreba koje su iskazali.

Na području Samobora djeluje 20 Dobrovoljnih vatrogasnih društava, a okupljaju ukupno oko 1500 članova, od kojih je preko 260 operativnih. Svi oni su volonteri poznati po svojoj humanosti i požrtvovnosti.

DVD-ovi su ispomoć Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Samobora te su na usluzi građanima onda kada im je pomoć najpotrebnija i to ne samo u slučaju požara već i u drugim situacijama.

Objavljeno: 06.02.2023.