T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Potpore

Dodjela potpora gospodarskim subjektima

Drugi krug Javnog poziv za dodjelu potpora gospodarskim subjektima

Dodjela potpora gospodarskim subjektima

Grad Samobor je s obzirom na trenutnu tešku gospodarsku situaciju izazvanu epidemijom COVID – 19 uvidio potrebu za donošenjem mjera usmjerenih što bržem prevladavanju poteškoća, izazvanih navedenom epidemiološkom situacijom. Mjera je usmjerena gospodarskim subjektima s područja grada Samobora (trgovačka društva, obrti i OPG-ovi) kojima je Odlukom stožera civilne zaštite RH od 19. ožujka 2020. godine obustavljen rad.

Tom mjerom potpore osiguravaju se financijska sredstva koja će se isplaćivati gospodarskim subjektima i to sukladno broju zaposlenih u gospodarskom subjektu. Ukupno je za navedenu mjeru osigurano 5.000.000,00 kuna.

Potpora će iznositi 2.000,00 kuna po svakoj zaposlenoj osobi do maksimalnog iznosa od 200.000,00 kuna mjesečno po gospodarskom subjektu. Mjera će trajati do 31. svibnja 2020. godine, a isplaćivat će se za mjesece travanj i svibanj 2020. godine sukladno podnijetom Zahtjevu za potpore.

U privitku možete preuzeti Pravilnik od dodjeli potpora gospodarskim subjektima u prevladavanju poteškoća izazvanih epidemijom COVID – 19 (Službene vijesti Grada Samobora br. 4/20)

Svu potrebnu dokumentaciju možete preuzeti ovdje:

  • Obrazac Zahtjeva za potporom,
  • Izjava o korištenim potporama male vrijednosti (Izjava I.),
  • Izjava o stečajnom, predstečajnom postupku i /ili postupku likvidacije (Izjava II.),
  • Izjava o izrečenim sankcijama zbog kršenja mjera Stožera civilne zaštite RH (Izjava III.),

Gore navedene obrasce potrebno je isprintati, popuniti, potpisati od strane ovlaštene osobe te ovjeriti. 

Navedeno se zajedno sa svom potrebnom popratnom dokumentacijom skenira te šalje na e-mail adresu: potporaCOVID-19@samobor.hr

U Predmet elektronske pošte obavezno navesti: POTPORA – COVID 19.

Gospodarski subjekti Zahtjev za potporom za mjesec svibanj predaju od ponedjeljka 01. do ponedjeljka 15. lipnja 2020. godine na način da preuzmu i ispune navedene obrasce.

Gospodarski subjekti koji su predali potpuni Zahtjev za potporom za mjesec travanj predaju samo Zahtjev za potporom za mjesec svibanj te tražene JOPPD obrasce.

Sve dodatne informacije možete dobiti od službenika Upravnog odjela za gospodarstvo, razvoj i projekte EU, na telefonski broj 01/3378-163.

 

Objavljeno: 30.04.2020.