Grad Samobor Grad Samobor Logo

Projekti

Edukaciju završilo još 6 polaznika

30.06.
2020.

Dodjela potvrda o završenom osposobljavanju iz programa "Zajedno možemo naprijed!"

U razdoblju od rujna 2018. do rujna 2020. godine Grad Samobor, kao nositelj projekta, u suradnji sa samoborskim Centrom za socijalnu skrb, Pučkim otvorenim učilištem i Udrugom Pozitiva Samobor, provodi EU projekt "Zajedno možemo naprijed!". Radi se o projektu financiranom iz Europskog socijalnog fonda vrijednom 1.150.000 kuna, kojim se financiraju različiti programi osposobljavanja nezaposlenih korisnika prava na zajamčenu socijalnu minimalnu naknadu, s ciljem da novostečena znanja iskoriste za zapošljavanje ili samozapošljavanje te tako ostvare vlastite prihode i bolju konkurentnost na tržištu rada.

Od ukupno 37 prijavljenih polaznika i korisnika različitih programa koji su ponuđeni tijekom projekta, njih šestero završilo je program osposobljavanja za proizvođače i prerađivače ljekovitog i aromatičnog bilja.

Tim povodom je u utorak, 30. lipnja, u Galeriji Prica upriličena dodjela potvrda i uvjerenja polaznicima o završenoj edukaciji. Čestike i riječi podrške uputili su im u ime Grada Samobora voditeljica projekta Vlatka Šalamon, pročelnik Odjela za društvene djelatnosti Juro Horvat i predsjednik Gradskog vijeća Miran Šoić, a zaslužene svjedodžbe uručila im je ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Jelena Vojvoda.