T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Gradonačelnica

Fašnička vlast na kolegiju gradonačelnice

Princ Fašnik, Sudec, Sraka i Fiškal prisustvovali sastanku pročelnika

Vlast Slobodne Fašničke Republike posjetila je u srijedu, 7. siječnja, samoborsku Gradsku upravu i kolegij svojih pročelnika kako bi konačno riješili sve probleme koji muče Samoborce već dugi niz godina.

Princ Fašnik, Sudec, Sraka i Fiškal iskoristili su još kratko vrijeme koje provode na vlasti i svojim prisustvom uveličali sastanak pročelnika.

„Pozdravljam vas sve uime nove fašničke vlade. Pred nama je ozbiljan dnevni red. Počeli smo naopačke k'o i uvijek pa smo krenuli s točkom ''Različito'', a sad idemo na ozbiljne teme. Drago mi je da su tu stalni pročelnici, a mi ćemo donijeti odluku koja odmah stupa na snagu da njihovi potomci imaju nasljedno pravo i da mogu biti doživotni pročelnici“, naglasio je Sudec.

Gradonačelnica Petra Škrobot i njezin zamjenik Petar Burić zaželjeli su im dobrodošlicu i prepustili svoja mjesta kako bi se moglo raspravljati o važnim temama i tekućim pitanjima iz djelokruga Gradske uprave.

Najvažnija točka današnjeg kolegija bila je Starogradska ulica. „Ja sam uvijek optimist tako da odgovorno tvrdim da će Starogradska biti gotova čim radovi završe“, odgovorio je pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti.

Fašnički vlastodršci su istaknuli kako je Starogradska ulica trenutno poligon za pripremu za triatlon. „Stanje na gradilištu građane potiče na bavljenje sportom, što je uvijek poželjno“ – istaknuo je Princ Fašnik.

„Ak' mi i dalje ostanemo na vlasti, sve bumo brzo sredili. Nadam se samo da nam je proračun dobro popunjen jer mi već treba i novo perje“, poručila je pročelnicima Sraka.

Princeza Sraka je s pročelnicom Upravnog odjela za gospodarstvo, razvoj i EU projekte dogovorila da se Fašnik proda Europskoj uniji pa da se iz fondova EU – a financira funkcioniranje Slobodne Fašničke Republike.

„S obzirom da smo fašnički spomenici konačno bismo trebali dobivati spomeničku rentu“ – predložio je Fiškal.

Sudec je naložio svima da izbrišu SMS poruke i da mobitele spreme u „Srakino gnezdo“, jer nikad se ne zna što može izaći na vidjelo i ugroziti vladavinu fašničke Srakovlade.

„Što manje radite bit će manje štete“ - poručio je Princ Fašnik pročelnicima, a kad su fašnički vlastodršci riješili vlastite probleme i dobili odgovore na pitanja koja ih muče, kolegij je završio uz zdravicu bermetom i domaćim krafnama. Pozvali su Samoborke i Samoborce, ali i sve posjetitelje, da se maskiraju i dolazećeg vikenda te da se spreme na smijeh do suza i zabavu do besvijesti koju donosi bogat fašnički program.

Sve aktualnosti vezane uz 198. Samoborski fašnik pratite na službenoj web stranici www.fasnik.com i na društvenim mrežama Turističke zajednice i Grada Samobora.

 

Fotografije: Edin Tuzlak

Objavljeno: 07.02.2024.