T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Građani

Fašničko finale uz Severinu i LET3

Sve je spremno za suđenje Princu Fašniku

Fašničko finale uz Severinu i LET3

Nakon dva vikenda odlične zabave pod maskama sutra završava 198. Samoborski fašnik, jedna od najstarijih pokladnih svečanosti u Hrvatskoj i jedna od najvećih turističkih manifestacija u kontinentalnom dijelu Hrvatske i šire.

Svi koji su proteklih dana posjetili Samobor uživali su u nikad bogatijem fašničkom programu, odličnoj atmosferi i gastro ponudi, a vrhunac fašničkih spelancija je na pokladni utorak, 13. veljače.

Kako i nalaže fašnička tradicija za sve loše što nas je zadesilo u protekloj godini te kako bi se osiguralo da period pred nama bude bez negativnih utjecaja, osuđen, a zatim i skuren bit će Princ Fašnik. No, nikad se ne zna, možda ga Fiškal po prvi put u povijesti uspije obraniti od silnih optužbi i spasiti od galgi.

Program zadnjeg dana Fašnika počinje u 19 sati kada će prema Trgu fašničkih velikana krenuti velika završna fašnička povorka praćena zvucima udaraljkaša, a potom na glavnoj pozornici kreće dodjela nagrada najbolje maskiranim pojedincima i grupama.

Za najmaštovitije i najoriginalnije maske i nastupe novčanim nagradama, temeljem ocjene Princa Fašnika, Princeze Srake, Fiškala i Sudca, nagrađeni će biti mjesni odbori, pojedinačne, grupne i obiteljske maske, a veliki pehar dobit će pobjednici ovogodišnjeg izdanja "Fašničke Lige prvaka" u malom nogometu.

Najbolje fašnički uređenom ugostiteljskom lokalu pripast će Srakino gnezdo dok će Fašničke galge biti dodijeljene za izniman dugogodišnji doprinos očuvanju i njegovanju tradicije Samoborskog fašnika.

Nakon dodijele nagrada slijedi suđenje Princu Fašniku i njegovo paljenje, a za spektakularnu završnicu na Trgu fašničkih velikana od 20 sati pobrinut će se Severina, a u fašničkom šatoru od 22:30 sati LET 3.

Zabava je zagarantirana, jer pokladni utorak vrhunac je fašničkih događanja i najjačeg ludovanja, obilja jela i pića, s obzirom da dan nakon, na Pepelnicu, počinje korizma.

Objavljeno: 12.02.2024.