T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Građani

Financiranje sterilizacije i kastracije

100 tisuća kuna za kućne ljubimce

Financiranje sterilizacije i kastracije

Grad Samobor izdvojio je 100 tisuća kuna za financiranje i sufinanciranje kastracije, sterilizacije i mikročipiranje pasa i mačaka. 

Sve nezaposlene osobe, osobe s invaliditetom, umirovljenici i hrvatski branitelji iz Domovinskog rata mogu tako besplatno označiti pse mikročipom ili obaviti kastraciju, odnosno sterilizaciju svojih pasa i mačaka. Jedan vlasnik može zatražiti financiranje zahvata za jednu životinju godišnje. Vlasnici pasa i mačaka koji koriste 100% financiranje od strane Grada Samobora dužni su prije zahvata dostaviti u Grad potrebnu dokumentaciju; potvrdu o prebivalištu na području grada Samobora, potvrdu da primaju mirovinu manju od 2.701,00 kuna, potvrdu da su prijavljeni na Zavod za zapošljavanje od najranije početka siječnja ove godine, potvrdu da imaju ukupno utvrđeno više od 80% invaliditeta ili potvrdu o statusu Hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata s minimalno 100 dana sudjelovanja. Potom im se zahtjevi odobravaju, a svi zahtjevi koji se potpuno financiraju iz gradskog proračuna obavljaju se isključivo u Veterinarskoj stanici Samobor. 

Svi ostali vlasnici kućnih ljubimaca mogu se prijaviti za sufinanciranje u iznosu od 50% troška, a maksimalno do iznosa; kastracija mačka 150,00 kuna, kastracija psa 200,00 kuna, sterilizacija malih ženki pasa 350,00 kuna, sterilizacija srednjih ženki pasa 400,00 kuna, sterilizacija velikih ženki pasa 450,00 kuna te sterilizacija mačaka 200,00 kuna. 
Zahvati koji se sufinanciraju mogu se obaviti na tri lokacije u gradu Samoboru, u specijalističkoj veterinarskoj praksi Dogtor, veterinarskoj ambulanti Maza ili u veterinarskoj stanici Samobor. Za više informacija o sufinanciranju zahvata potrebno je obratiti se osobno u navedene objekte. 

Zahtjevi se zaprimaju od 29. ožujka sve do 31. prosinca 2021. godine, odnosno do utrošenja osiguranih financijskih sredstava.

Objavljeno: 30.03.2021.

Dokumenti za preuzimanje