T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Građani

Glazba i fizika

Novi projekt za djecu

Samoborski muzej i Udruga roditelja za lokalne aktivnosti Samobor, odnosno SURLA, i dalje surađuju provodeći znanstveno-edukativne radionice u sklopu programa “Suvremena znanost kroz postav Muzeja”. Nakon prošlotjednih radionica na temu “Sport i fizika”, danas je ispred Samoborskog muzeja održano šest novih radionica za samoborske osnovce, a tema im je ovaj put bila “Glazba i fizika”.

Djeca su pod vodstvom doktora znanosti, profesora Dalibora Paara i njegovih kolega s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu, na interaktivan i zabavan način te kroz razne znanstvene pokuse imala priliku naučiti nešto više o ulozi fizike u glazbi korištenjem instrumenata s fizičkog odsjeka PMF-a, ali i o povijesti glazbe na primjerima predmeta iz muzejskog fundusa.

Na jednoj od današnjih radionica, u pratnji svog zamjenika Petra Burića, posjetila ih je i samoborska gradonačelnica Petra Škrobot, također znanstvenica, koja je s djecom, koordinatorom projekta Daliborom Paarom i ravnateljicom Muzeja Nikolinom Puljić Glasnović porazgovarala o aktivnostima koja se ovdje provode.

Popratna izložba ovog projekta bit će do kraja lipnja postavljena u parku ispred Samoborskog muzeja.

Tekst preuzet: Radio Samobor
Fotografije: Ivan Tibor Grujić

Objavljeno: 10.06.2021.