Grad Samobor Grad Samobor Logo

Civilna zaštita

Gorjelo je u Samoborskom Otoku

22.05.
2020.

Vatreno za samoborske vatrogasce

U četvrtak, 21. svibnja, par minuta nakon 13 sati, Vatrogasni operativni centar JVP Grada Samobora primio je dojavu Centra 112 o požaru kuće u  Samoborskom Otoku, Savska ulica 22.

Na intervenciju su upućena dva vatrogasna vozila s tri vatrogasca. Dolaskom na mjesto intervencije utvrđeno je da se radi o požaru gospodarskog objekta, koji je bio u razbuktaloj fazi te se proširio na krovište obiteljske kuće koja se nalazila uz objekt. Vatrogasci su pristupili gašenju požara, utrošivši 40 000 litara vode. Požar, koji je zahvatio 20 m² kvadratnih krovišta kuće i 300 m² gospodarskog objekta, lokaliziran je u 13:46 sati.

U pomoć vatrogascima JVP Grada Samobora pozvani su vatrogasci DVD-a Otok s kombi vozilom i deset vatrogasaca te DVD Samobor s dva vatrogasna vozila i 7 vatrogasaca.

Krovište na gospodarskom objektu je u potpunosti izgorjelo. U objektu je bio uskladišten alat, oprema i mali strojevi, a na prvom katu objekta bilo je malo skladište za stočnu hranu. Spriječeno je širenje požara na susjednu kuću te drvenu nadstrešnicu u nastavku objekta, ispod koje su bili smješteni poljoprivredni strojevi i priključci, kao i na dio objekta namijenjenog za uzgoj svinja i peradi. Do dolaska vatrogasaca građani su stoku pustili na dvorište, a poljoprivredne strojeve odvezli izvan objekta u plamenu. Gospodarski objekt  je oštećen u cijelosti, a stradalo je i krovište kuće te veći broj kućanskih aparata i sitni inventar. Šteta je velika, a uzrok požara utvrdit će se policijskim očevidom.

Na intervenciji su, uz zapovjednika postrojbe i zamjenika, bili i djelatnici Elektre Samobor, policijski službenici PP  Samobor te djelatnik krim-policije. Intervencija je završena u 17:46 sati, a vatrogasci DVD-a Otok Samoborski ostali su na osiguranju do 19:40 sati.