T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Gradonačelnica

Pomoć OPG-ovima

Gradonačelnica donijela Odluku o pomoći OPG-ovima

Pomoć OPG-ovima

Gradonačelnica dr.sc. Petra Škrobot donijela je Odluku kojom će se dodatno pomoći OPG-ovima sa područja Grada Samobora koji su od 05. do 12. travnja 2021. godine pretrpjeli štete od elementarne nepogode (mraz). 

Odlukom Vlade Republike Hrvatske, samoborskim OPG-ovima koji su pretrpjeli materijalnu štetu pripast će ukupna naknada od 19.490,32 kune. Budući da je riječ o financijskim sredstvima koja su nesrazmjerno mala u odnosu na pretrpljenu štetu, gradonačelnica je donijela Odluku o dodjeli sredstava kojima će dodatno pomoći OPG-ovima. 

Odlukom gradonačelnice Petre Škrobot OPG-ovima će biti isplaćene višestruko veće naknade nego što su im pripale odlukom Vlade pa će tako 33 OPG-a s područja Samobora dobiti dodatnih 75.000,00 kuna. 

Gradonačelnica se na ovu temu oglasila i na svojim društvenim stranicama. Njezinu objavu prenosimo u cijelosti: 

"Obiteljska poljoprivredna gospodarstva od izrazitog su značaja za grad Samobor. Upravo zato, donijela sam odluku da će Grad Samobor sudjelovati u sufinanciranju štete prema svim OPG-ovcima koji su podnijeli zahtjev za odštetom, zbog mraza za kojeg je elementarna nepogoda proglašena još u travnju 2021. godine.

Žao mi je što je sama procedura trajala toliko dugo, međutim Grad Samobor je donio ovu odluku odmah po primitku rješenja o odšteti od strane Vlade Republike Hrvatske. Smatram kako su iznosi koje je odredila Vlada Republike Hrvatske daleko od realnih troškova nastalih spomenutom elementarnom nepogodom te se nadam da ćemo isplatom dodatnih sredstava, barem malo uspjeti ublažiti nastalu štetu. 
Ukupan iznos naknade koji je država dodijelila za područje Samobora iznosi 19.000,00 kn dok je Grad Samobor dodatno osigurao 75.000,00 kuna što je gotovo četiri puta više sredstava. Naknade koje dodjeljuje Grad isplaćene su jučer, dok će iznosi koje isplaćuje država, biti isplaćeni u periodu od 8 dana.

Svi prijavljeni OPG-ovci o iznosima odštete bit će obaviješteni službenim dopisom.

Za kraj, želim zahvaliti svim OPG-ovcima što nastavljaju tradiciju proizvodnje domaćih proizvoda koji Samobor čine prepoznatljivim gradom bogate ponude."

Zaključak možete pronaći na dnu članka. 
 

 

Objavljeno: 04.01.2022.