T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Građani

Gradonačelnica uručila priznanje Emi Dujmović

Ema u Kini osvojla posebnu nagradu za najkreativnije dijete

Grad Samobor organizirao je danas u gradskoj vijećnici svečani prijem za Emu Dujmović, učenicu 6. razreda Osnovne škole Milana Langa u Bregani, koja je na svjetskom natjecanju u kineskom jeziku za neizvorne govornike „Kineski most“ održanom u kineskom gradu Kunming osvojila 9. mjesto i posebnu nagradu za najkreativnije dijete cijelog natjecanja. U sklopu natjecanja Ema je tijekom sedam dana imala četiri pismena ispita, te usmeni dio natjecanja. Uz znanje kineskog jezika i prezentaciju svaki sudionik trebao je pokazati i jedan svoj talent. Ema je odabrala slikanje te je na kraju natjecanja dobila nagradu kao najkreativnije dijete prvenstva za predstavljanje kroz cijeli tjedan.

Ema Dujmović zahvalila je gradonačelnici na prijemu i uručenom priznanju.“ Jako mi to puno znači i u budućnosti ću se truditi ostvariti nove uspjehe na ponos Gradu Samoboru. U Kini mi je bilo neopisivo i za mene je to prekrasno iskustvo za cijeli život“ – istaknula je Ema.

Na prijemu su uz Emu bili i njeni roditelji, mama Vlatka i tata Ante. Gradu na iskazanoj podršci zahvalila je Vlatka Burić kazavši kako je lijepo kada ime Samobora možete pronijeti u daleku Kinu. „Samobor smo promovirali kroz Emin nastup, ali i izvorne proizvode iz Samobora kojima su naši domaćini bili oduševljeni. Ponosni smo na Emu, podupiremo ju koliko god možemo i nama roditeljima podrška Grada jako puno znači. Samobor ima puno mladih talentiranih ljudi u svim segmentima, od znanosti do spota, i drago nam je da Grad prepoznaje i cijeni njihov rad i trud“ – rekla je Vlatka Burić te najavila kako ćemo uskoro čuti za novi Emin uspjeh.

U ime Gradskog vijeća Emi Dujmović na uspjehu je čestitao te zahvalio što Samobor promovira na najbolji mogući način, predsjednik Gradskog vijeća Miran Šoić.

Gradonačelnica Petra Škrobot kazala je kako je Grad izrazito ponosan na Emu i njezin uspjeh. „Čitavo vrijeme pratili smo tvoj boravak u Kini, način na koji si prezentirala svoje znanje, kreativnost i talent, ali i Grad Samobor, jer pojasnila si otkuda dolaziš te nastupala u samoborskoj narodnoj nošnji. Tako su mnogi za Samobor čuli i na drugom kraju svijeta, dalekoj Kini“ – istaknula je gradonačelnica te rekla da se veseli novim Eminim uspjesima i rezultatima.

Grad je ponosan na sve mlade ljude koji ga prezentiraju u najboljem mogućem svjetlu i zato se trudimo biti podrška, osluškivati potrebe te pomoći koliko god možemo, jer svaki taj rezultat na ponos je Gradu „ – dodala je Petra Škrobot te Emi poželjela puno uspjeha u budućem radu.

Objavljeno: 20.11.2023.