T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Potpore

Gradske potpore

Potpisani ugovori o potporama za zapošljavanje

Grad Samobor kontinuirano na razne načine nastoji obrtnicima i malim poduzetnicima izaći u susret i pomoći u okviru svojih mogućnosti. Jedna od mjera su i potpore za zapošljavanje, a novi ugovori s gospodarstvenicima s područja Samobora potpisani su 26. kolovoza u Centru za mlade Bunker.

Naime, Grad Samobor i ove godine dodjeljuje financijska sredstva kao potporu zapošljavanju u privatnom sektoru na svom području malim gospodarskim subjektima, obrtima, trgovačkim društvima i OPG-ovima sa sjedištem ili prebivalištem na području grada Samobora. Visina potpore ovisi o tome obavlja li gospodarski subjekt proizvodnu ili uslužnu djelatnost, odnosno je li novozaposlena osoba mlađa ili starija od 30 godina. Potpore iznose od 4.000 do 6.000 kuna za svaku novozaposlenu osobu s navršenih 30 godina starosti te od 5.000 do 7.000 kuna za svaku novozaposlenu osobu mlađu od 30 godina.

Svaki poslodavac može godišnje ostvariti potporu za najviše tri novozaposlene osobe, a Grad Samobor je ove godine za potpore osigurao 265.000 kuna.

U ime gradske uprave i vijećnika nazočne je na početku pozdravio predsjednik samoborskog Gradskog vijeća Miran Šoić rekavši da je ovih 265.000 kuna tek dio onog što Grad čini, jer osigurava još i više od milijun kuna za poduzetnike, kapitalna ulaganja i razvoj poljoprivrede te kroz proračun nastoji poduzetnicima olakšati savladavanje kriznih trenutaka, a osobito im pomoći u novom zapošljavanju, jer na taj način korist ima i novozaposlena osoba i poduzetnik te u konačnici gradski proračun i njegovi korisnici, rekao je Šoić istaknuvši da se broj onih koji traže potpore iz godinu u godinu povećava, kao i broj zaposlenih te se Samobor stoga može pohvaliti niskim brojem nezaposlenih.

Zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković u govoru je pozdravila nazočne i zahvalila gospodarstvenicima što svojim radom stvaraju sredstva iz kojih dio ide i u gradski proračun pa im se na ovaj način kroz potpore dio sredstava vraća za otvaranje novih radnih mjesta, naglasila je i još jednom zahvalila poduzetnicima na hrabrosti što i u otežanim uvjetima zbog epidemiološke situacije ipak hrabro rade i daju sve od sebe da opstanu i oni i njihove obitelji. Zamjenica gradonačelnika dodala je kako će Grad Samobor u narednim razdobljima nastojati osigurati potpore u još većem iznosu, zaželjevši svima uspjeh i realizaciju poslovnih ciljeva.

Slijedilo je potpisivanje ugovora s poduzetnicima i obrtnicima koji su poslali zahtjeve, a svečanom činu je uz Sanju Horvat Iveković i Mirana Šoića nazočio i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, razvoj i projekte Europske unije Marinko Džepina.

Objavljeno: 27.08.2020.