T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Potpore

Gradski natječaj za udruge – socijalna skrb

170 tisuća eura za programe i projekte iz područja socijalne skrbi

Gradski natječaj za udruge – socijalna skrb

Grad Samobor raspisao je Javni natječaj za dodjelu financijskih sredstava organizacijama civilnog društva iz područja socijalne skrbi za 2024. godinu.

Pozivaju se organizacije civilnog društva koje su programski usmjerene na rad u području socijalne skrbi što podrazumijeva socijalnu skrb, zdravstvo, neformalno obrazovanje djece i mladih, skrb o osobama s invaliditetom, skrb o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata te skrb o umirovljenicima, da se prijave za financijsku podršku institucionalnom i organizacijskom razvoju organizacija i/ili programima/projektima koji doprinose razvoju navedenih područja.

Organizacije civilnog društva mogu se prijaviti za sljedeće:

  • institucionalnu podršku za organizacijski razvoj i poslovanje organizacije (troškovi nastali iz redovne djelatnosti: troškovi najma prostora, režijski troškovi, trošak materijala za rad i sl.)
  • financijsku podršku programu/projektu koji doprinosi jačanju kapaciteta organizacija civilnog društva iz područja socijalne skrbi što podrazumijeva socijalnu skrb, zdravstvo, neformalno obrazovanje djece i mladih, skrb o osobama s invaliditetom, skrb o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata te skrb o umirovljenicima.

Prijave na natječaj moguće su od danas, 7. ožujka 2024. godine do 8. travnja 2024. godine do 23:59 sati. Prijave na Javni natječaj odvijaju se isključivo putem SOM sustava, i to na sljedećim poveznicama:

https://som-natjecaj.eu/authentication/login - za korisnike koji već imaju postojeći račun u sustavu

https://som-natjecaj.eu/authentication/register - za prijavitelje koji nemaju postojeći račun u sustavu.

U samom sustavu su učitani svi ostali dokumenti koji su potrebni prijaviteljima, a to su:

  • Tekst Javnog natječaja
  • Uputa za prijavitelje
  • Obrazac o neosuđivanosti
  • Obrazac o nepostojanju dvostrukog financiranja
  • Obrazac izjave o partnerstvu
  • Obrazac za ocjenjivanje kvalitete programa/projekta
  • Obrazac za ocjenjivanje kvalitete institucionalne podrške razvoja organizacije civilnog društva
  • Obrazac ugovora.

Javnim natječajem je osigurano ukupno 170.00,00 eura, što je povećanje od 10.000,00 eura u odnosu na prošlu godinu.

90.000,00 eura osigurano je za institucionalnu podršku organizacijama civilnog društva iz socijalne skrbi, udrugama proisteklim iz Domovinskog rata i ostalim udrugama te organizacijama civilnog društva iz područja zdravstva.

80.000,00 eura osigurano je za programe/projekte civilnog društva iz socijalne skrbi, udrugama proisteklim iz Domovinskog rata i ostalim udrugama te organizacijama civilnog društva iz područja zdravstva.

Detaljne informacije o uvjetima Javnog natječaja, načinu prijavljivanja i postupku provedbe Javnog natječaja, prioritetnim područjima, kriterijima u postupku dodjele financijskih sredstava, obaveznoj i neobaveznoj dokumentaciji za prijavu institucionalne podrške i/ili programa/projekta udruga, kao i sve ostale informacije vezane uz Javni natječaj sadržane su u Uputama za prijavitelje na Javni natječaj.

Prijava zajedno s propisanom dokumentacijom predaje se isključivo korištenjem elektroničkog sustava prijavljivanja – SOM aplikacija, s početkom 7. ožujka zaključno do 8. travnja 2024. do 23:59 sati, kada će se SOM aplikacija zaključati te više neće biti moguće predati prijavu. Prijave koje ne udovoljavaju uvjetima Natječaja neće biti razmatrane.

Informacije o Javnom natječaju mogu se dobiti u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Samobora, Trg kralja Tomislava 5, telefonom na 01 3378 132 ili e-mailom na silvio.ivan.zugaj@samobor.hr.

Cjelovit tekst Javnog natječaja nalazi se na dnu članka kao i na poveznici: https://www.samobor.hr/dokumenti?catId=609

Objavljeno: 07.03.2024.