Grad Samobor Grad Samobor Logo

Projekti

I Grad Samobor imao je predstavnicu

03.12.
2019.

Europe goes local – Supporting Youth Work at the Municipal Level

U sklopu projekta “Europe Goes Local – Supporting Youth Work at the Municipal Level“ - Rad s mladima na lokalnoj razini, predstavnica Grada Samobora, Vlatka Šalamun, viša stručna suradnica za društvene djelatnosti i razvojne projekte, sudjelovala je u drugom ciklusu treninga jedinica lokalne i regionalne samouprave koji se od 24. do 27. studenog 2019. godine održao u Mariji Bistrici te stekla certifikat Youthpass koji je sastavni dio strategije Europske komisije za usvajanje i priznavanje neformalnog učenja. Cilj drugog ciklusa bio je osnažiti jedinice lokalne i regionalne samouprave za stvaranje poticajnog okruženja za razvoj rada s mladima na lokalnoj razini. 

U projekt je odabrano ukupno 17 jedinica lokalne i regionalne samouprave iz Hrvatske te je Grad Samobor jedini grad u Zagrebačkoj županiji koji u istom sudjeluje.
Projekt će uključenim JLRS-ovima pružiti višemjesečnu stručnu podršku pri uspostavi/unaprjeđenju lokalnih sustava rada s mladima prilagođenu individualnim potrebama svake JLRS, a na treningu u Mariji Bistrici između ostalog bili su predstavljeni primjeri dobre prakse, te su izrađeni individualni planovi za rad s mladima s kojim će povezati i unaprijediti odnosi između mladih i gradskih uprava. 

Sudionici su prisustvovali i završnoj konferenciji projekta „Uzmi pare i napravi nešto za mlade: Participativnim proračunom do aktivnog sudjelovanja mladih u lokalnoj zajednici“ u Zaboku, 26. studenog.

Projekt „Europe Goes Local„ trenutno je jedan od najvećih europskih projekata u području rada s mladima, u kojem Grad Samobor aktivno sudjeluje, a provodi ga Agencija za mobilnost i programe EU u suradnji s partnerskim Nacionalnim agencijama u Europi za program Erasmus + te Europske institucije i mreže zadužene za područje rada s mladima u jedno strateško partnerstvo.

Ovim je projektom započela dugoročna suradnja s ciljem poboljšanja kvalitete rada s mladima posebice kroz jačanje suradnje između različitih dionika u tom području.