Novosti   /   Potpore

I ove godine osigurane božićnice

Za isplatu božićnica osigurano je 450.000,00 kuna u gradskom proračunu

I ove godine osigurane božićnice

Nakon što je gotovo 1600 umirovljenika, osoba s invaliditetom i nezaposlenih hrvatskih branitelja preuzelo svoje uskrsnicu, Grad Samobor obradovat će ih i božićnicom povodom nadolazećeg blagdana.

Grad Samobor osigurava isplatu božićnica za sve umirovljenike, sve osobe s invaliditetom i za sve nezaposlene hrvatske branitelje iz Domovinskog rata. To je još jedna u nizu socijalnih mjera kojima se nastoji osigurati bolji životni standard za sve građane i potvrditi teza kako je Samobor grad po mjeri čovjeka. Iznos božićnice ovisi o primanjima i socijalnom statusu, a iznosi 200,00; 300,00 ili 500,00 kuna.

Ovim putem obavještavamo sve umirovljenike, sve osobe s invaliditetom i sve nezaposlene hrvatske branitelje iz Domovinskog rata s prebivalištem na području grada Samobora, koji imaju mirovinska i druga primanja do 2.000,00 kuna, kako mogu predati ispunjeni Obrazac za prijavu u evidenciju u terminu od 8. listopada do 2. studenog 2020. godine.

Obrazac se može preuzeti na porti Gradske uprave ili na poveznici pokraj teksta te se isti, zajedno s prilozima, može predati na porti Gradske uprave (Trg kralja Tomislava 5, Samobor) ponedjeljkom od 08 do 17:30 sati, utorkom, srijedom i četvrtkom od 8 do 16 sati te petkom od 8 do 14:30 sati.

Uz popunjeni obrazac obavezno je priložiti sljedeće:

- presliku važeće osobne iskaznice,

- odrezak mirovine za mjesec rujan ili listopad 2020. godine (odnosi se na umirovljenike),

- presliku rješenja kojim se dokazuje kako je osobi utvrđeno postojanje ukupno priznatog invaliditeta od 80% na više,

- preslika rješenja/potvrde kojim se potvrđuje kako osoba ima status hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata s minimalno 100 dana sudjelovanja u borbenom sektoru.

Ispunjen i potpisan obrazac, uz svu obaveznu prateću dokumentaciju, također je moguće skenirati i poslati na mail adresu bozicnice@samobor.hr

Isplata božićnica vršit će se u poslovnici FINE u Samoboru, u razdoblju od 9. studenog do 12. prosinca 2020. godine.

Molimo na pridržavanje navedenih rokova jer njihovim istekom prestaje mogućnost kasnije prijave i samim time pravo na isplatu potpore kojom našim umirovljenicima, osobama s invaliditetom i nezaposlenim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata želimo uljepšati predstojeće božićne blagdane.

Sve dodatne informacije možete dobiti u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Samobora na broj telefona: 01/ 3378-132.

Objavljeno: 05.10.2020.

Dokumenti za preuzimanje