T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Gradonačelnica

I ove godine osigurane božićnice

Nakon uskrsnica, osigurano 450.000,00 kn za božićnice

I ove godine osigurane božićnice

Nakon što je gotovo 1.400 umirovljenika, osoba s invaliditetom i nezaposlenih hrvatskih branitelja preuzelo svoju uskrsnicu, Grad Samobor obradovat će ih i božićnicom povodom nadolazećeg blagdana.

Za isplatu božićnica osigurano je 450.000,00 kuna u gradskom proračunu. Grad Samobor osigurava isplatu božićnica za sve umirovljenike, sve osobe s invaliditetom i za sve nezaposlene hrvatske branitelje iz Domovinskog rata.

To je još jedna u nizu socijalnih mjera kojima se nastoji osigurati bolji životni standard za sve građane i potvrditi teza kako je Samobor grad po mjeri čovjeka. Iznos božićnice ovisi o primanjima i socijalnom statusu, a iznosi 200,00, 300,00 ili 500,00 kuna.

Ovim putem obavještavamo sve umirovljenike, sve osobe s invaliditetom i sve nezaposlene hrvatske branitelje iz Domovinskog rata s prebivalištem na području grada Samobora, koji imaju mirovinska i druga primanja do 2.000,00 kuna, kako mogu predati ispunjeni Obrazac za prijavu u evidenciju u terminu od 07. listopada do 02. studenog 2021. godine.

Obrazac se može preuzeti na porti gradske uprave i na službenoj Internet stranici Grada Samobora www.samobor.hr. te se isti, zajedno s prilozima, može predati na porti gradske uprave (Trg kralja Tomislava 5, Samobor) ponedjeljkom od 08,00 do 17,30, utorkom, srijedom i četvrtkom od 08,00 do 16,00 te petkom od 08,00 do 14,30.

Uz popunjeni obrazac obavezno je priložiti sljedeće:

  • presliku važeće osobne iskaznice,
  • odrezak mirovine za mjesec rujan ili listopad 2021. godine (odnosi se na umirovljenike),
  • presliku rješenja kojim se dokazuje kako je osobi utvrđeno postojanje ukupno priznatog invaliditeta od 80% na više,
  • preslika rješenja/potvrde kojim se potvrđuje kako osoba ima status hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata s minimalno 100 dana sudjelovanja u borbenom sektoru.

Ispunjen i potpisan obrazac, uz svu obaveznu prateću dokumentaciju, također je moguće skenirati i poslati na mail adresu bozicnice@samobor.hr

Isplata božićnica vršit će se u poslovnici FINE u Samoboru, u razdoblju od 08. studenog do 11. prosinca 2021. godine.

Molimo na pridržavanje navedenih rokova jer njihovim istekom prestaje mogućnost kasnije prijave i samim time pravo na isplatu potpore kojom našim umirovljenicima, osobama s invaliditetom i nezaposlenim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata želimo uljepšati predstojeće božićne blagdane.

Sve dodatne informacije možete dobiti u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Samobora na broj telefona: 01 3378 132.

Objavljeno: 28.09.2021.

Dokumenti za preuzimanje