T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Građani

Imenovani novi direktori

Komunalac Samobor d.o.o i Odvodnja Samobor d.o.o imaju nove direktore

Novi direktor samoborskog Komunalca je Renato Raguž, a Odvodnje Samobor Antonio Širanović. Obojica su na nove dužnosti imenovani u petak, 14. siječnja, na skupštinama trgovačkih društava Komunalca Samobor d.o.o i Odvodnje Samobor d.o.o

Novoimenovani direktor samoborskog Komunalca Renato Raguž rođen je 1974. godine u Zagrebu, a titulu diplomiranog inženjera strojarstva stekao je na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu. Tijekom karijere usavršavao se na brojnim treninzima i edukacijama vezano uz menadžment i prodaju, a iza njega je dvadeset godina radnog staža i to sedamnaest u privatnom sektoru i trinaest na rukovodećim pozicijama. U svojoj poslovnoj karijeri prošao je put od referenta do člana uprave u društvima u kojima je radio. Posjeduje iskustvo u restrukturiranju državnih tvrtki ( Brodosplit d.d.), znanje u poznavanju komunalne opreme, strojeva i vozila te ima iskustva u suradnji s mnogim komunalnim tvrtkama u Hrvatskoj. Renato Raguž trenutno završava poslijediplomski specijalistički studij – poslovno upravljanje MBA na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Posjeduje potrebna znanje i iskustvo u upravljanju i vođenju društva poput samoborskog Komunalca.

Novi direktor Odvodnje Samobor. d.o.o. Antonio Širanović rođen je 1983. godine, a obrazovanje je stekao na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu gdje je diplomirao 2007. godine dok je Visoku školu za sigurnost završio 2011. godine. Poslovi iz djelokruga odvodnje su mu itekako poznati, jer na njima je radio od 2008. godine u Komunalcu kao referent, zatim od 2009.do 2014. godine kao referent cesta i voditelj odvodnje. Nakon što je djelatnost odvodnje izdvojena iz Komunalca te je osnovano trgovačko društvo Odvodnja Samobor d.o.o. bio je od 2014. do 2017. direktor sektora građenja i održavanja da bi potom od 2017. do danas u Odvodnji Samobor d.o.o. radio kao referent građenja i održavanja. S te pozicije dolazi na čelno mjesto trgovačkog društva koje obavlja djelatnosti održavanja i nadogradnje sustava javne odvodnje grada Samobora.

Objavljeno: 15.01.2022.