T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Projekti

Kreće izgradnja biciklističke staze

Radovi kreću u ožujku

Kreće izgradnja biciklističke staze

Gradu Samoboru odobrena su sredstva iz europskih fondova za izgradnju biciklističke staze do Svete Nedelje ukupno vrijedne 2.717.790,00 kuna.

Projekt je prijavljen na Javni poziv Sustav biciklističkih staza Urbane aglomeracije Zagreb u siječnju prošle godine, a 24. srpnja 2020. godine stigla je Odluka o financiranju projekta iz EU fonda u iznosu 85%. Slijedom toga, 29. rujna potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava. Natječaj za javnu nabavu za izvođenje radova raspisan je 26. siječnja ove godine, a otvoren je još 10 dana.

Sama provedba Projekta započela je 1. listopada, trajat će do 1. siječnja 2022. godine, a uključuje aktivnosti izgradnje i opremanja biciklističke staze, promidžbe i vidljivosti te upravljanja Projektom.

Cilj Projekta je izgradnja sigurne biciklističke infrastrukture namijenjene javnoj uporabi – građanima Samobora i Svete Nedelje, kao i cikloturistima čime se će se obogatiti turistička ponuda, ali i omogućiti daljnje povezivanje Samobora sa susjednim gradovima.

Projektom je planirana izgradnja biciklističko - pješačke staze na lokaciji od Katančićeve ulice u Samoboru do administrativne granice prema Svetoj Nedelji. Radovi obuhvaćaju izgradnju i opremanje biciklističke staze duge 2,2 kilometra na dionici postojećeg poljskog puta uključujući i izgradnju mosta u svrhu poboljšanja sigurnosti.

Dio je to većeg projekta Sustav biciklističkih staza Urbane aglomeracije Zagreb, a ovim projektom  Grad Samobor će ostvariti pretpostavke za povezivanje prvenstveno sa susjednim gradom Svetom Nedeljom, te za daljnje povezivanje s planiranim biciklističkim magistralnim pravcem kroz Zagreb i Zagrebačku županiju, što je definirano projektom „Greenway“ definiranim u Strategiji Urbane aglomeracije grada Zagreba.

Objavljeno: 12.02.2021.

Dokumenti za preuzimanje