T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Građani

Lijepom našom u Samoboru

Pokazali se u najljepšem svjetlu

Više od 1200 posjetitelja došlo je u srijedu, 5. prosinca, na javno snimanje popularne emisije Hrvatske radiotelevizije Lijepom našom, koje je održano u Sportskoj dvorani Samobor u Hebrangovoj ulici. Samoborci su do posljednjeg mjesta ispunili dvoranu kako bi uživali u bogatom programu, tijekom kojeg su se na pozornici izmjenjivali brojni izvođači, koje je najavljivao i kroz program vodio, naravno, Branko Uvodić.

Domaći KUD-ovi, orkestri, plesači i pjevači predstavili su svo bogatstvo kulturne baštine i običaja našega grada i kraja, a svima dobro poznata imena hrvatske glazbene scene dodatno su svojim izvedbama doprinijeli ugođaju, praćeni ne samo pljeskom, već i pjevačkom podrškom publike.

Za ugođaj su se pobrinuli samoborski cvjećari i članice udruge Etno - fletno koje su uredile pozornicu i etno kutak, ali i oduševile sve prisutne bogatstvom tradicije koju su predstavile. 

Nastupili su: FA „Mladost“, KUD „Oštrc“ iz Ruda, KUD „Petkov Breg“, KUD „Strmec“ iz Strmca, klapa „Barun“ iz Svete Nedelje, Singrlice, VA Samoborke, TD „Ferdo Livadić“, Đurđica Pleše Vujica i Franjo Sina Gluščić, Marija Husar Rimac i Tomislav Presečki, Ivan Zak, Od sumraka do zore, Savski valovi, Ana Rucner, Vid Balog, Siniša Leopold, Roko Vušković, Mirko Švenda Žiga, Ivica Pepelko, Barbara Suhodolčan, Rajko Suhodolčan i Adam Končić.

Snimanju su nazočili i brojni ugledni gosti i javne osobe, a sve ih je srdačno na početku pozdravio gradonačelnik Krešo Beljak, poželjevši svima dobru zabavu i ugodnu večer uz glazbu i pjesmu.

Kako u Samoboru imamo paralelnu vlast, priliku za osobnu promociju nije propustio ni vladar Fašničke republike Princ Fašnik te tako najavio još jedno izdanje Samoborskog fašnika.

Zvijezda večeri ipak je bio naš Samoborac i zamjenik župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić, koji se okuražio i stao na pozornicu te uz tamburaše otpjevao Suzu za zagorske brege. Skoro četverosatno snimanje emisije Lijepom našom u Samoboru bit će na programu u dva dijela 5. i 12. siječnja 2019.

Objavljeno: 06.12.2018.