Grad Samobor Grad Samobor Logo

Novosti   /   Građani

Ljetni obilazak samoborskih škola

Pripreme za nastavnu godinu 2020/2021

Zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković u pratnji resornog pročelnika za društvene djelatnosti Jure Horvata obišla je ovog tjedna gradilišta na PŠ Manja Vas i OŠ Mihael Šilobod, a obišli su i Vugrinščak. 

Naime, iako je u većini malih područnih škola zamjetna tendencija smanjivanja broja učenika, u Manjoj Vasi, područnoj školi koja ima status planinske škole s otežanim uvjetima rada, upravo je obrnuto. Sljedeće školske godine očekuju povećanje od čak 9 učenika te im postojeći prostori nisu dovoljni za nastavak rada u jednoj smjeni, stoga je Grad Samobor osigurao iznos od 100.000,00 kuna za adaptaciju dodatne učionice. 

Ovog se ljeta u Osnovnoj školi Mihael Šilobod u sklopu redovitog investicijskog ulaganja i održavanja izvode radovi uvođenja tople vode u učeničke sanitarne čvorove. Također je izvršena je i sanacija krovišta, a trenutno je u tijeku i druga faza postavljanja enegetsko zaštitne ovojnice na dijelu školske zgrade koji još nema novu fasadu.

Obišli su i bazene Hidropatskog kupališta na Vugrinščaku gdje se i ove godine odvija Ljetni sportko. U razdoblju od 29. lipnja do 3. rujna omogućeno je učenicima osnovnih škola besplatno kupanje uz stručni nadzor profesora tjelesne i zdravstvene kulture. Organizator programa je Školski športski savez Samobora i Svete Nedelje, koji navodi da je sudjelovanje u programu dragovoljno, uz pristanak roditelja i na vlastitu odgovornost te uz nužno pridržavanje propisanih epidemioloških mjera i preporuka. 

Objavljeno: 24.07.2020.