T T T
Veličina fonta
Disleksija font Veći razmak Označi poveznice
Kontrast Invert Crno/bijelo
Novosti   /   Manifestacije

Martinje u Samoboru

Proslava blagdana sv. Martina u Brenti

Martinje u Samoboru

Tradicionalna proslava blagdana svetog Martina, popularnog Martinja, ove godine krenula je još ranije nego inače, barem u Zelini. Već 3. studenog na Trgu Ante Starčevića u 17 sati započeo je mnogima najljepši dio godine. Martinje dođe kao svojevrsni uvod u Božićno vrijeme. Mirisi vina i hrane, dobra glazba i zagrijavanje za dan sv. Martina. Grad Zelina za svoje je posjetitelje pripremio puno dobre glazbe, tradicionalno krštenje mošta uz vinskog biskupa te zelinske vinare.

Uz Zelinu, u organizaciji Zagrebačke županije i turističkih zajednica gradova, tu su još Jastrebarsko i Samobor koji su i ove godine, u sklopu projekta In cultura veritas, pripremili izuzetno bogat program. Jastrebarsko s proslavom Martinja kreće na Strossmayerovom trgu 10. studenog od 17 sati. Martinje traje cijeli vikend,  subotu i nedjelju, 11. i 12. studenog. Tradicionalno krštenje mošta, bogata gastronomska ponuda i poznati jaskanski vinari dočekat će sve posjetitelje.

U Samoboru je proslava organizirana 11. studenog u Brenti - prostoru Samoborske vinogradarsko – vinske udruge, a program također počinje u 17 sati. Imat ćete priliku kušati vrhunska samoborska vina, a očekuje vas i tradicionalno zabavno krštenje mošta, iskustvo koje nikako ne smijete propustiti.

Što se glazbe tiče, u Zelini i Samoboru očekuje vas poznati tamburaški Miki tribute bend, a u Jaski za dobru atmosferu, uz vrhunska vina, zaduženi su sjajni DJ-evi.

Očekuju nas čak dva “Martinjska” vikenda u Zagrebačkoj županiji u kojima neće nedostajati dobre zabave, glazbe, gastro ponude i vrhunskih vina.

Na kraju napominjemo, nemojte piti ako vozite ili – nemojte voziti ako pijete.

Objavljeno: 08.11.2023.